La presentació serà el proper dijous, dia 12 de desembre, a les 19.30 h, a la Biblioteca Municipal de Manlleu.

L’últim llibre de Joan Arimany i Juventeny, “Ermites, santuaris i devoció popular a Catalunya” tracta de temes de tradició popular arrelats a la cultura del país. L’autor pretén explicar de forma transversal i generalitzable a tot el país, l’origen de les construccions, la seva evolució i els personatges que hi estaven més estretament vinculats, com els ermitans o aplegadors, dels quals hi ha força notícies històriques, però no havien estat tractats en profunditat.

El llibre també recull les diverses manifestacions que es fan al voltant d’ermites i santuaris. Els exvots i les presentalles, l’edició i el cant dels goigs, els romiatges i els aplecs, entre d’altres, han estat i són autèntiques mostres de cultura popular expressades de forma individual o col·lectiva.

Joan Arimany i Juventeny (Manlleu, 1966) és màster en Gestió Cultural, llicenciat en Humanitats, diplomat en Educació Social i postgraduat en Gestió i Animació de la Cultura Popular. Compagina la seva activitat laboral a la Biblioteca Municipal de Manlleu, des de fa 18 anys, amb la investigació i divulgació de la religiositat popular catalana en premsa, ràdio i xarxes socials. Administra i gestiona un web especialitzat dedicat a les relíquies de sants venerades al nostre país: www.joanarimanyjuventeny.cat.

Comparteix