Més de seixanta persones participen activament al 4rt Fòrum educatiu de ciutat, dedicat al potencial educatiu de Manlleu.

El passat dissabte dia 30 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, es va celebrar el IV Fòrum Educatiu de Manlleu, organitzat des del PEC (Projecte Educatiu de Ciutat). 

El Fòrum va tenir lloc al Museu del Ter i va aplegar unes seixanta persones interessades en l’educació a Manlleu. Es va focalitzar en el potencial educatiu de la ciutat i va mobilitzar entitats, representants dels centres educatius i de les famílies i persones que, des de diferents àmbits, formen part de l’heterogeneïtat i riquesa d’agents educatius del territori. Fomentar el vincle i enfortir i/o crear nous projectes i aliances entre ells va ser doncs, l’objectiu principal de la trobada. 

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va obrir l’acte i va donar pas a la conferència “Teixint complicitats i aliances per educar a la ciutat”, a càrrec d’Enric Prats, Doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Seguidament, diferents membres del Grup Impulsor del PEC van presentar la campanya “Bon dia! A Manlleu ens saludem”, que té per objectiu promoure la salutació entre els habitants de Manlleu per tal de trencar barreres, reconèixer les persones que ens envolten i afavorir la convivència a la ciutat.  A continuació, Pere Sellarès, director de la Coral Veus del Ter, va dirigir una dinàmica participativa musical amb la participació de tots i totes les assistents que, sumant les seves veus, van aconseguir cantar una cançó de forma conjunta escrita expressament pel Fòrum del PEC.

Passada aquesta primera part, el protagonisme va ser per les diferents entitats de Manlleu, que van exposar mitjançant pòsters que havien elaborat prèviament quina és la seva tasca educativa i amb qui els agradaria col·laborar per enriquir-la. Finalment, el Fòrum va viure la seva part més participativa amb la realització d’uns tallers per grups on es van poder materialitzar els vincles compartint idees i imaginant possibles projectes sumant interessos i recursos educatius.

Rafa Cuenca, regidor d’educació de Manlleu, va tancar l’acte animant a totes les persones de la ciutat a qui els mou l’educació a formar part d’algun dels projectes presentats o del Grup Impulsor i a intentar lligar algunes de les idees sorgides al Fòrum. En els propers dies, s’espera organitzar tota la informació i coordinar les accions i propostes recollides durant la jornada.

Podeu seguir tot el procés i formar-ne part entrant a: www.pec.manlleu.cat

 

Comparteix