L’obra es podrà veure el proper dissabte dia 23 de novembre a les 9 del vespre, a l’Espai Rusiñol. Aquest muntatge teatral s’emmarca en els actes del 25N Dia internacional contra les violències masclistes.

Teatre Centre de Manlleu presenta, aquest proper dissabte, la seva nova producció. Es tracta de 'Lluna' d’Amaranta Osorio, que es podrà veure a partir de les 9 del vespre, a l’Espai Rusiñol.

La idea de “Lluna” va néixer d'una proposta del grup de joves de l'entitat, amb interès per reflexionar sobre un tema actual, la violència de gènere, concretament en l'àmbit familiar. L'obra, per tant, és una denúncia d'aquestes situacions i, d'alguna manera, vol encoratjar les víctimes a parlar del tema i fer aflorar els seus casos per tal d'acabar amb aquesta xacra social.

El director del muntatge, Josep Colomer, explica que els joves volien afrontar el tema des d'un text contemporani: “Lluna està escrita i estructurada sense unitat de temps ni d'espai, l'obra va endavant i endarrere, en múltiples espais. S'estructura en 14 seqüències, la qual cosa li dona un punt de cinematogràfic”. A nivell de procés creatiu, els joves intèrprets s'havien proposat el repte d'un treball teatral diferent al que havien fet fins ara “un treball de teatre psicològic on haguessin d'afrontar la creació d'un personatge, relacions, emocions, sentiments, i expressar tot això dalt d'un escenari”.

Lluna és una noia solitària que viu a París amb l’única companyia del seu ós polar, Dudu. Rafa, germà gran de Lluna, i Edu, cosí d’ambdós, porten una vida plena de luxe a Madrid, i son l’únic suport de Lluna i les dues úniques persones en les que ella creu que pot confiar. Aviat Lluna començarà a recordar fets i reviurà històries del passat que li faran entendre tot el que va passar. Lluna, tornarà a casa per enfrontar-se al seu passat.

“Lluna” visualitza l’abús sexual, una de les armes de poder més utilitzades a l’empara d’unes lleis que condemnen la dona i els infants a un rol de submissió i consagren l’autoritat paterna. Dirigida per Josep Colomer, amb escenografia de Rafa Cuenca i amb Marina Vilà, Marc Sala, Gerard Cullell, Meritxell Gràcia, Laia Codony i Núria Campàs a l’escenari.

 

Obra de teatre 'Lluna' d’ Amaranta Osorio

Organitza: Teatre Centre Associació Cultural

Lloc: Espai Rusiñol. Carrer Rusiñol, 56. Manlleu

Dia i hora de la representació: dissabte, 23 de novembre de 2019, a les 21 h.

Producció: Teatre Centre de Manlleu

Comparteix