El proper divendres, dia 15 de novembre, es celebra el “Dia mundial sense alcohol”. Sota el lema “l’alcohol és responsabilitat de tothom” s’organitzen un seguit d’activitats adreçades a diferents públics.

Amb motiu del “Dia mundial sense alcohol” des de l’Àrea de Promoció Social i Personal, Salut Pública, Consum i Igualtat de l’Ajuntament de Manlleu es promouen diferents activitats entre els dies 13 i 19 de novembre. 

  • Ràdio Manlleu entrevistarà al Sr. Àlex Florensa, director d'Eines, Centre d'Addiccions. 
  • Difusió del decàleg de bones practiques Què vol dir servei responsable? i del pòster “L’alcohol és responsabilitat de tothom” als establiments de venda d’alcohol, fent incís que no es permesa la venda o el subministrament de begudes alcohòliques de cap mena a menors de 18 anys, i que així ho han de fer saber als clients, exposant el cartell en un lloc visible i a les màquines expenedores de begudes que continguin begudes alcohòliques encara que siguin de baixa graduació. 
  • Tallers de “Còctels sense Alcohol” a l’alumnat de 3r d’ESO de totes les escoles de la ciutat, que seran impartits per personal sanitari del CAP Manlleu. Com a novetat destacar el primer concurs de còctels sense alcohol, obert a tots els grups que hagin participat als tallers. Les persones del jurat escolliran el millor còctel i aquest es comercialitzarà a bars i restaurants, a locals d’oci nocturn i a tots els establiments que s’hi vulguin adherir. 

Des de Salut Pública s’anima a la ciutadania a participar a la campanya “Jo m’hi adhereixo”  gravant un vídeo (en horitzontal) dient la frase “L’alcohol és responsabilitat de tothom: Jo m’hi adhereixo” i a compartir-lo a les xarxes amb l’etiqueta  #responsabilitatdetothom. Adjuntem el link directe de la Generalitat. http://drogues.gencat.cat/ca/ciutadania/menys_es_millor/jo-mhi-adhereixo/

 

Comparteix