Donada la transcendència de l'autor, aquesta sessió s’obrirà a tota la població. Tindrà lloc el dilluns 18 de novembre a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA ha convidat el poeta Joan Margarit a participar en una de les sessions del Club de lectura De tot una mica, conduït per Anna Piella. Tindrà lloc el dilluns 18 de novembre a les 19.30 h a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. De tot una mica és un dels tres clubs de lectura que actualment ofereix la Biblioteca de Manlleu i va dirigit a la descoberta d’autors i autores de totes les literatures. En aquesta ocasió, la sessió s’obrirà a tothom que ho desitgi, donada la transcendència de l’autor.

Es comentarà, sobretot, el llibre de records personals de Joan Margarit Per tenir casa cal guanyar la guerra, d’Edicions Proa. Una obra que, com el mateix autor explica, no és un llibre de memòries tal com s’entén tradicionalment, sinó un aplec de vivències que en el seu conjunt expliquen el perquè de la seva obra poètica. S’aprofitarà aquesta trobada per comentar també altres llibres de poesia de Margarit.

L’acte s’inclou en el programa Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes (Generalitat de Catalunya), que afavoreix el contacte entre els lectors i els autors de literatura catalana mitjançant la seva presència en les trobades als clubs de lectura d'adults.

Joan Margarit (Sanaüja, la Segarra, 1938) és poeta i arquitecte. En l’àmbit de la literatura catalana li han estat concedits, entre d’altres, el premi Carles Riba 1985, els premis de la Crítica Serra d’Or 1982, 1987 i 2007, i el Nacional de Literatura de la Generalitat 2008. En l’àmbit hispànic, ha rebut el Premio Nacional de la Crítica de 1984 i de 2008, el Rosalía de Castro de 2008, i el mateix any, el Nacional de Poesia.  Pel conjunt de la seva obra, el 2013 li va ser concedit a Mèxic el Premio Víctor Sandoval Poetas del Mundo Latino i el 2017 a Xile el Premio Iberoamericano de Poesía Pablo Neruda.

Comparteix