Els objectius d’aquest Pla Local de Salut (PLS) seran recollir, reordenar i coordinar la planificació conjunta i transversal, afavorint la participació ciutadana per tal de reforçar, millorar i potenciar totes les actuacions que es fan actualment en matèria de salut pública en l’àmbit municipal.

Aquest mes de setembre ha tingut lloc la presentació del Pla Local de Salut de Manlleu 2018-2023 als i les representats polítics i polítiques de Manlleu i a les persones que formen part del Consell Municipal de Salut. 

L’acte de presentació va comptar amb la participació de la regidora de Govern Obert, Atenció Ciutadana, Salut Pública i Consum, Maria Josep Palomar, i l’assistència de l’ alcalde en funcions,  Enric Vilaregut, i la directora científica de l’empresa AmbSalut i redactora del pla, Marta Vilanova. La regidora va exposar els objectius d’aquest Pla Local de Salut (PLS), que seran recollir, reordenar i coordinar la planificació conjunta i transversal, afavorint la participació ciutadana per tal de reforçar, millorar i potenciar totes les actuacions que es fan actualment en matèria de salut pública en l’àmbit municipal, destacant la importància de la participació i transversalitat a l’hora de l’elaboració del pla. 

Marta Vilanova va descriure la metodologia, determinants i marcs conceptuals que s’han utilitzat per recollir la informació dels actius de salut del municipi per tal de poder elaborar aquest primer Pla Local de Salut de Manlleu, repassant els principals indicadors de Salut de Manlleu, extrets de dades oficials i que han permès detectar les necessitats per a la planificació i intervenció en matèria de Salut. 

L’acte va voler agrair a la Diputació de Barcelona la seva col·laboració en l’elaboració del pla, al grup motor i al grup tècnic la seva participació en la fase d’anàlisi i definició dels objectius i també a la ciutadania en general per les seves aportacions durant el procés participatiu. 

La presentació es pot consultar al web de l’Ajuntament de Manlleu: http://www.manlleu.cat/viure/salut-publica.htm

Comparteix