INICI / TEMES / Informació / Notícies

La visita va anar a càrrec del gestor cultural Joan Arimany, que va oferir el seu temps i coneixements a una trentena de persones.

El passat dissabte 14 de setembre, i en el marc del programa Temps x Temps, el Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu va programar una visita guiada entorn els orígens històrics de la ciutat. 

A través d’ aquesta activitat les persones participants van poder "reviure" el passat medieval de la ciutat. L’itinerari va començar als voltants de l’Església de Santa Maria amb l’acta de consagració de Santa Maria de Manlleu, document que data de l’any 906 i que determina el terme parroquial i les cases que en formaven part. Aquest punt es considera l’ origen de l’actual nucli urbà de Manlleu. Joan Arimany va explicar als i les assistents que el temple es va convertir en convent augustinià al s. XII i que no va ser fins al s. XVII que es va crear la parròquia de Santa Maria. A continuació, Joan Arimany va conduir les persones participants als voltants de la plaça Sant Higini per explicar-los la formació del nucli urbà i el clos murat per anar seguidament cap a la plaça Crist Rei i mostrar-los la primitiva font. Acte seguit, els va conduir cap a la font de la Mare de Déu  i després cap a la plaça Quintana per explicar-los el primer mercadal i fins la plaça Grau per mostrar-los la casa del Delme. Des d’aquí va conduir els i les participants cap al Portal de Torelló per explicar-los les muralles i les quatre portes de Manlleu: a l’oest el Portal de Sant Salvi, a l’actual carrer Alta Cortada, al sud el Portal del Comte, a la Plaça de Dalt Vila, a l’est el Portal de Sant Higini a l’actual plaça Sant Higini i al nord el Portal de Torelló a l’actual carrer que porta el mateix nom.   

La visita guiada va acabar a la Plaça de Dalt Vila. Van ser gairebé dues hores de visita en la que les persones participants van poder conèixer una mica més l’origen de llocs emblemàtics per a als manlleuencs i manlleuenques.

Des de Temps x Temps donem les gràcies a en Joan per explicar-nos una part de la nostra història i per la bona estona que ens va fer passar.

 

 

Comparteix