INICI / TEMES / Informació / Notícies

Cada 14 d’agost Manlleu celebra la Festa del Serpent, un espectacle nocturn que teatralitza la llegenda d’aquest Serpent que recorre els carrers de la ciutat en busca del seu diamant. Al llarg de tot el dia s’organitzen activitats per a totes les edats a la zona del passeig del Ter.

La festa, consolidada en el calendari d’esdeveniments d’oci d’estiu a nivell català, es celebrarà el proper dimecres dia 14 d’agost. Durant tot el dia es fan activitats pels més petits lligades a la Festa del Serpent i és a partir de les 10 de la nit quan comença l’espectacle. Al matí, caminada teatralitzada i jocs. A la tarda, tallers i jocs i representació del Serpent dels Menuts.

Cada 14 d’agost a la nit, el Serpent abandona la Devesa de Manlleu, tot creuant el riu Ter, per perseguir pels carrers de la ciutat al vailet que li ha robat el diamant mentre ell bevia aigua al riu. Aquesta persecució omple els carrers de gent, de música, de dansa i de foc, un espectacle on el riu Ter i els carrers del centre de la ciutat són el testimoni viu d’aquesta llegenda feta festa.

Hi ha representacions a diferents punts de Manlleu des d’on es pot veure i viure la festa. Davant del Museu del Ter, pirotècnia al carrer Cavalleria simulant la fúria del Serpent o el cant de la coral Serpencanta a Dalt Vila tot buscant amagatall pel diamant. La festa acaba a la plaça Fra Bernadí, on té lloc el fi de festa amb espectacle pirotècnic inclòs. Just acabar l’espectacle s’iniciarà el concert de Roba Estesa al mateix espai.

Tot seguit, per qui encara tingui ganes de gresca i festa l’activitat es desplaça al carrer Enric Delaris on té lloc el Salt del Diamant, que representa la celebració per part dels vilatans de Manlleu per haver aconseguit derrotar la bèstia i poder mostrar el diamant recuperat com a trofeu de la gran victòria.

El Salt del Diamant comença amb una representació teatral a la plaça on els dos vailets es disputen el protagonisme i el mèrit d’haver aconseguit recuperar el diamant. Es fa el ball del diamant on el públic assistent hi participa fent voltes als dos vailets al ritme de la música i amb el diamant encès, es procedeix a una petita cercavila, amb els dos vailets al capdavant per tal de fer camí cap a la part alta del Carrer Enric Delaris, lloc d’inici del Salt del Diamant. Diversos participants han d’alçar un company, que no pot tocar de peus a terra, i amb la massa encesa amb tres bengales a la seva espatlla han d’aconseguir baixar tot el Carrer Enric Delaris fins on hi ha situat el diamant i tornar a pujar fins al lloc d’inici amb el divertit repte que comporten el foc, el fum i la gent que omplen el carrer de punta a punta.

Comparteix