INICI / TEMES / Informació / Notícies

Des de l’Ajuntament demanem la col·laboració a tothom a extremar les mesures preventives per disminuir el risc d’incendi forestal.

Degut a les condicions meteorològiques i al risc potencial d’incendi forestal, us recordem que el 05/07 es manté activat el nivell 1 del Pla Alfa a Osona. El Pla Alfa és el procediment que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin.

Aquest nivell, de vigilància prioritària d’incendis forestals, té les següents implicacions:

Nivell

Actuacions bàsiques

NIVELL 1: Vigilància prioritària d'incendis forestals

  • Control de columnes de fum en terrenys forestals i en terrenys no forestals a   menys de 500 m de zones forestals.
  • Identificació de l'autor del foc.
  • En cas de perill, s'ha de fer apagar.
  • Control de llocs predeterminats d'especial risc.

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat (DGMNB) de la Generalitat de Catalunya i la realització de determinades actuacions preventives previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya). Per a més informació del Pla Alfa, consulteu l’apartat d’enllaços relacionats. 

Des de l’Ajuntament demanem la col·laboració a la població a adoptar tant conductes cíviques com mesures preventives per disminuir el risc d’incendi forestal (per a més informació consulteu l'apartat d'enllaços relacionats). En cas d’incidència, contacteu amb la Policia Local (93.850.79.11).

Gràcies per la vostra col·laboració.

Comparteix