Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

3/5/2018

Som Cims, un projecte per a joves de Manlleu en situació de vulnerabilitat o amb difícil accés a la pràctica esportiva

Ahir, dimecres 2 de maig, va iniciar-se el projecte Som Cims, que té per objectiu l’afavorir la inclusió social i l’educació en valors d’aquests joves, d’entre 13 i 17 anys, a través de la pràctica d’esports de muntanya.

S’inicia Som Cims, un projecte on hi participen joves de Manlleu d’entre 13 i 17 anys en situació de vulnerabilitat o que tenen difícil accés a la pràctica esportiva. El projecte ha estat ideat per l’educadora Elisabet Solà, amb la col·laboració d’Anigami i Decathlon, i compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Manlleu a través d’un projecte d’impuls de l’Economia Social i Solidària (ESS) subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc de Projectes Innovadors i Experimentals. 

L’objectiu principal de Som Cims és el d’afavorir la inclusió social i l’educació en valors d’aquests joves a través de la pràctica d’esports de muntanya. 

Amb la posada en marxa del projecte s’espera que els i les joves que hi participen construeixin vincles fora de l’escola, descobreixin opcions noves i realitats diferents, espais d’oci i aprenentatge i, a la vegada, adquireixin també hàbits saludables i valors que els siguin útils en la seva orientació personal i professional tot descobrint l’entorn de la ciutat i la comarca on viuen. 

Som Cims va iniciar-se en fase de prova pilot el passat setembre de 2017. Els bons resultats de l’experiència han portat a donar-li continuïtat a través d’una primera fase on hi participen 8 joves. Es preveu que a partir del setembre pugui iniciar-se una segona fase on hi participaran 16 joves més. L’espai físic on es realitzaran les activitats serà l’aire lliure i, en la mesura del possible, el Passeig del Ter, amb una clara vocació de posar en valor els recursos de què disposa el municipi i d’enfortir-ne el sentiment de pertinença inclusiu. Així mateix, l’edifici de l’antic Escorxador, ara habilitat com a Taller de tallers, serà el punt de referència on s’iniciaran la majoria d’activitats.


Imatges relacionades

180503 som_cims.png

Data de modificació: 03/05/2018 14:28:48

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter