Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

14/12/2017

Deu indústries de Manlleu participen en un programa pilot de millora energètica

El programa pilot d’estalvi i eficiència energètica a la indústria de Manlleu, impulsat per l’OPE, va començar el passat mes de juny i pretén reduir costos energètics i incrementar l’eficiència de la gestió energètica empresarial.

El passat 12 de desembre, al Lab Manlleu, va tenir lloc una sessió de treball amb les empreses que participen al Programa pilot d’estalvi i eficiència energètica a la indústria de Manlleu, que tenia l’objectiu de compartir l’experiència i explorar necessitats i vies de treball conjunt. 

Les empreses que hi participen són: Afilmur SCP, Altarriba Pans SL, Anna Viladecans SL, Ausa RSC Mecanitzats SL, Cerveses Manlleu SCP, Gràfiques Manlleu SA, Logway 2007 SL, Mecanitzats Muntada SL, Mimcord SA, i Tallers Roura SL. Són empreses amb diferents tipus d’activitat i dimensió i això reflecteix  la diversitat de la indústria del municipi. S’ha comptat amb l’assistència tècnica de l’empresa manlleuenca Lavola. 

El principal objectiu d’aquest programa pilot és reduir els costos de les factures d’energia de les empreses participants a través de l’optimització de la contractació dels subministraments d’energia, la millora de la gestió de les instal·lacions i l’increment de la seva eficiència energètica. 

L’acció es va iniciar el mes de juny amb les tasques de recollida de dades i a l’octubre, cada empresa va rebre un informe amb la diagnosi energètica, les dades dels consums monitoritzats i les propostes de millora. 

En la trobada conjunta del mes de desembre s’han posat en comú els resultats obtinguts fins ara, com per exemple, que totes les empreses poden disminuir el consum i els costos energètics. S’ha estimat una potencial reducció de la despesa energètica d’un 16% de mitjana entre els participants. Una de les necessitats que han manifestat les empreses és la manca de temps i coneixements per a realitzar aquests canvis. Per això es facilitarà el servei de la figura d’un ‘gestor energètic’ que ajudarà i treballarà conjuntament amb cada empresa per a l’execució del pla de millora. 

Durant els propers mesos s’executaran les millores i llavors s’analitzaran els resultats aconseguits, especialment l’impacte a nivell econòmic i ambiental. 

Aquest programa pilot ha obtingut el finançament de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona com a projecte singular de dinamització del teixit productiu, és innovador i presenta potencial d’impacte econòmic i de transferibilitat a altres territoris. També està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està inclòs en el Pla d’Acció d’Eficiència Energètica i Sostenibilitat de Manlleu, realitzat per l’Ajuntament el passat any 2016.

logos programa 


Imatges relacionades

171214 jornada_estalvi_empreses

Data de modificació: 02/01/2018 09:33:27

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter