Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

28/6/2017

Manlleu s'adhereix al programa Comerçlocal.cat

L’Ajuntament de Manlleu, l’Associació de Comerciants de Manlleu i l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal de Manlleu han signat un conveni de cooperació amb la Fundació puntCAT, per portar a terme el programa comerçlocal.cat al municipi. Del 27 de juny al 10 de juliol els comerciants que ho vulguin podran obtenir un lloc web de presentació del seu negoci en català.

L’Ajuntament de Manlleu, l’Associació de Comerciants de Manlleu, l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal de Manlleu i la Fundació puntCAT han signat un conveni per tal que els comerços del municipi s’acullin al programa comerçlocal.cat del 27 juny al 10 de juliol.

Segons diversos informes sobre l’estat d’implantació de les TIC a Catalunya, només 3 de cada 10 empreses de menys de deu treballadors té lloc web. Aquesta circumstància és a causa de la manca de temps, de recursos o per desconeixement de les eines de desenvolupament web, així com de les possibilitats i avantatges que Internet pot aportar al negoci. L’escletxa digital comporta desavantatges competitius pels petits comerços i representa una barrera per la normalització lingüística del català a l’entorn digital.

La Fundació puntCAT posa el seu coneixement i experiència al servei de la capacitació del petit comerç d’àmbit local. El programa comerçlocal.cat vol impulsar una major presència en línia del petit comerç i mostrar les oportunitats que Internet ofereix als comerciants per a desenvolupar el seu negoci. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció de Política Lingüística del Departament de Cultura, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència i el Consorci de Comerç d’Artesania i Moda del Departament d’Empresa i Coneixement.
Els comerciants de Manlleu que vulguin participar d’aquesta campanya podran concertar una visita trucant al telèfon gratuït 900 866 192 o bé a través del lloc web www.comerçlocal.cat o escrivint al correu info@comerçlocal.cat.

Un cop demanada la cita, un equip de professionals de la Fundació puntCAT visitarà el comerç per desenvolupar el lloc web en català, deixant-lo dissenyat i operatiu durant la mateixa visita. Pel preu d’adquisició del domini .cat el comerciant obtindrà un lloc web presència gratuït.
Aquesta acció representa pel comerciant una primera incursió al món digital, amb informació bàsica de l’establiment i dels seus productes o serveis.

La Fundació puntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política. Té per objectius promoure activitats referents a la gestió i promoció del domini .cat; impulsar la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC i potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant.

El domini .cat va néixer el 2006 i va ser el primer domini associat a una comunitat lingüística i cultural. Impulsat per la societat civil, el .cat pertany a la categoria de dominis patrocinats i, per poder registrar-s’hi, el web ha de tenir continguts significatius en català o tractar temes vinculats amb la cultura catalana.


Imatges relacionades

Programa Comerç local

Data de modificació: 03/07/2017 09:08:35

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter