Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

26/6/2017

La Diputació i PIMEComerç col·laboraran per millorar la competitivitat de 50 comerços de la província de Barcelona

En el marc del projecte pilot Comerç 21 es vol millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació de Barcelona a través del suport i impuls a un màxim de 50 micropimes comercials o de serveis que estiguin situades en la trama urbana de municipis de la província de Barcelona i tinguin “capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci”.

El diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, i el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, van signar el passat 16 de juny el conveni de col·laboració que permetrà desenvolupar el programa pilot Comerç 21. L’objectiu d’aquest programa és millorar l’oferta comercial dels municipis de la demarcació de Barcelona a través del suport i impuls a un màxim de 50 micropimes comercials o de serveis que estiguin situades en la trama urbana de municipis de la província de Barcelona i tinguin “capacitat i voluntat de millora i creixement del negoci”.

Com explica el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, “tant nosaltres com la Diputació som conscients de la necessitat que el comerç de proximitat de Catalunya guanyi en competitivitat; en un entorn tan canviant i disputat com l’actual hem de donar eines a les petites empreses perquè el teixit comercial del país no es quedi enrere”. Per la seva banda, el diputat delegat de Comerç de la Diputació, Isaac Albert, ha assegurat que “volem acompanyar el comerç del territori amb un potencial important de creixement a fer un salt qualitatiu que li permeti fer front al futur amb més garanties d’èxit”.

Comerç 21 definirà i posarà en marxa les estratègies que puguin impulsar els negocis participants, realitzant una diagnosi, un pla de millora individualitzat per a cadascuna de les empreses (en funció de les necessitats detectades) i donant suport a la implementació de les mesures concretes. Durant les diferents fases del programa hi haurà sessions de networking i col·lectives, així com d’assessorament i acompanyament individualitzat per part d’experts en les matèries que s’hagin de reforçar en cada cas (economicofinancera; redefinició del model de negoci; visual merchandising; comunicació i màrqueting; aparadorisme; gestió d’estocs, etc.).

A partir d’ara, començarà el procés de selecció de les empreses de comerç o serveis que es beneficiaran del pla pilot. Les candidates hauran d’omplir un formulari d’inscripció que servirà per seleccionar els participants a partir de l’anàlisi de qüestions com l’estratègia actual de l’empresa, del seu sector d’activitat, l’evolució de la facturació i la contractació de personal i el nivell de solvència econòmica, entre d’altres.

Els comerços que vulguin optar a participar en el pla pilot poden demanar més informació a la Diputació de Barcelona, a PIMEComerç i també als Centres Locals de Serveis a les Empreses dels seus municipis, al personal de comerç del seu Ajuntament, a l’associació de comerciants de la qual formin part o al web del programa: http://www.comerc21.cat/


Data de modificació: 03/07/2017 09:09:50

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter