Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

20/12/2017

Cloenda del Projecte ‘Apropem els Joves a l’Economia Social i Solidària’

Dilluns es va fer la cloenda de la prova pilot del projecte Apropem els Joves a l’Economia Social i Solidària, que tenia com a objectiu aconseguir que joves en situació de risc d’exclusió social i que es plantejaven abandonar els estudis, fessin un procés de desvetllament personal a partir del contacte amb empreses d’Economia Social i Solidària (ESS).

Hi han participat 31 alumnes de tercer i quart d’ESO dels centres de Secundària de Manlleu. Els/les estudiants han fet una estada de pràctiques en una iniciativa d’ESS durant una setmana. Es van desplaçar fora del municipi, vivint fora de casa i treballant en diferents iniciatives del sector agroalimentari. La valoració del projecte ha estat molt positiva, tan a nivell polític, com tècnic, així com per part dels centres educatius, famílies i alumnes participants.

 

Per als joves que hi han participat, el projecte ha estat una experiència molt destacable, ja que han expressat la vivència personal que ha suposat veure com les persones que formen part de les empreses d’inserció visitades, són persones amb moltes capacitats per treballar.

 

Un cop finalitzada l’estada de pràctiques els i les joves han participat en sessions individuals i grupals d’orientació acadèmica i professional organitzades per l’OPE. En aquestes sessions s’han treballat alguns aspectes com l’autoconeixement, les competències, el currículum, els diferents canals d’accés al treball, les entrevistes de feina… Aquest projecte s’ha portat a terme en el marc del Projecte Innovador i Experimental 2016-17 del SOC: Innovació en ESS: altres oportunitats per l’ocupació i millora del teixit.


Imatges relacionades

ess programa

Data de modificació: 02/01/2018 09:41:37

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter