Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

22/2/2017

L’Ajuntament participa en la constitució de la taula territorial de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

El divendres dia 10 de febrer es va constituir la taula territorial de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central (ACCC), en la qual hi van participar la majoria de les empreses i institucions que donen suport al projecte, entre les quals l’Ajuntament de Manlleu.

Els ateneus cooperatius de Catalunya neixen com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, cooperació i transformació social per impulsar l’economia social i cooperativa als diferents territoris de Catalunya. La implicació i col·laboració de les administracions i el sector cooperatiu del territori es considera clau en el funcionament dels ateneus per oferir els recursos i serveis necessaris per fer aflorar les potencialitats de l’economia social i cooperativa i crear ocupació estable i de qualitat.

Un dels 10 ateneus que s’han creat és l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, impulsat per diverses cooperatives d’arreu de les comarques a les quals donarà cobertura: Gedi i Frescoop, del Bages; Sambucus i Dies d’agost, d’Osona, i L’Arada, del Solsonès, però també hi figuren com a entitats col·laboradores Coop57 i Set-C. El Berguedà i l’Anoia també conformen l’àmbit d’actuació de l’Ateneu. La taula territorial és l’espai on es marquen les línies de treball generals i on s’articula la vertebració territorial de tot el projecte. Els eixos de treball que es desenvoluparan els propers mesos són les següents:

  • Diagnosi i visualització de l’economia social i cooperativa al territori.
  • Suport i acompanyament a la creació i desenvolupament de cooperatives i societats laborals i inserció laboral en empreses de l’economia social i cooperativa.
  • Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals dirigida a les associacions i SCP.
  • Promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per a la continuïtat d’empreses o entitats properes al tancament d’activitat.
  • Actuacions per conèixer i aprendre els models d’empresa cooperativa destinada a joves estudiants i professorat de cicles formatius de formació professional de grau superior o universitaris.
  • Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinats a prescriptors i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories.

Visita el blog de notícies econòmiques de Manlleu i territori: femxarxa.cat


Imatges relacionades

ateneu2

Data de modificació: 22/02/2017 09:33:11

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter