Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]
INICI /

La ciutat de Manlleu i el riu Ter han bastit un fort vincle al llarg de la història: el riu ha definit els límits sud de la ciutat, i durant molts anys va ser clau en l’impuls industrial de Manlleu.

El Museu del Ter, ubicat en una antiga fàbrica cotonera, és un testimoni viu d’aquesta relació entre riu i ciutat. El museu, convertit en centre dinamitzador cultural i turístic de la ciutat i del territori, presenta a ciutadans i visitants el Ter des de totes les seves vessants: industrial, lúdica, natural, etc.

 

La façana fluvial de Manlleu és de vuit quilòmetres. En el seu tram urbà, de dos quilòmetres, un passeig permet gaudir del riu i d’un espai natural en contacte amb la ciutat. Per això, al llarg d’aquest eix s’hi han instal·lat diversos equipaments culturals, esportius, d’oci i restauració, com ara el Museu del Ter, un pavelló d’esports, una zona esportiva, múltiples àrees de jocs infantils, etc.

Fora d’aquest àmbit més urbà del riu, i afegint la riba dreta, l’entorn esdevé més natural, i fins i tot de difícil accés. En aquest tram s’hi troben camps agrícoles, boscos, l’espai de la Devesa, el meandre, i el barri de Vista Alegre, consolidat dalt de la cinglera, el desnivell més dràstic de l’àmbit.

El procés participatiu vol tractar tot l’àmbit d’influència del Ter al seu pas pel terme municipal de Manlleu, tot diferenciant dues escales: una més general, per debatre sobre tota la ribera del Ter incloent els espais més naturals i naturalitzats; i una de més concreta, per reflexionar sobre els usos del passeig del Ter en el seu tram més urbà i freqüentat.

Data de modificació: 09/11/2016 13:07:43

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter