27/1/2021

Manlleu tanca una edició única de la MGA

L'edició d'enguany ha apostat pel format virtual per fer front a les mesures provocades per la Covid-19

El passat 10 de gener va finalitzar la setena edició de la Manlleu Galeria d’Art (MGA), deixant enrere dos mesos d’art contemporani als carrers de la ciutat. En aquesta edició única no només s’han complert els objectius proposats de cada any -donar a conèixer els locals desocupats i acostar l’art contemporani a tota la població- sinó que enguany la mostra ha tingut més que mai, un rerefons que ha permès evidenciar la importància del comerç de proximitat i la salut entesa tant en l’àmbit particular com de societat.

En un any en què hem vist per primera vegada carrers buits i comerços tancats, conseqüència de la pandèmia actual, els aparadors i espais de la MGA7 han donat llum en sentit literal i figurat, als nostres carrers, utilitzant l’art com a mitjà de comunicació i mostra de salut. No és casual en aquest context que la imatge gràfica aposti per un símbol tan vinculat a la salut, amb la idea que la Cultura Cura però adaptat a l'estil MGA.

La MGA7 d’enguany en què 8 locals comercials en desús i espais municipals han pres vida amb les obres de 12 artistes de renom, també s’ha adaptat a la realitat actual i ha tingut un major pes del format digital, oferint una inauguració i una visita guiada a la web, i exposant el treball de tres artistes directament en format digital. Enguany s’ha venut una obra artística i les visualitzacions del contingut audiovisual han tingut més de 2.500 visites

Per tant estem davant d’una edició d’èxit i que ha obtingut un gran ressò mediàtic, ja s’ha mantingut, sense alterar la seva essència, enmig de totes les dificultats i cancel·lacions que el món cultural està patint i que, fins i tot, ha impulsat accions que es preveu que continuïn en futures edicions.

MGA7_cartell_web.png

Comparteix