INICI / Fem Xarxa

7/3/2024

Setena edició del programa d’emprenedoria a l’escola a Manlleu

En aquest curs escolar hi participen quatre escoles de primària

Durant el curs escolar d’enguany s’està portant a terme la setena edició del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) que fomenta l’esperit emprenedor a l’escola a partir de la creació d'una cooperativa a l'aula.

En aquest curs escolar hi participen quatre escoles de primària: Puig-agut, amb alumnat de 5è; Pompeu Fabra, amb alumnat de 5è; El Carme Vedruna, amb alumnat de 4t, i Casals-Gràcia amb alumnat de 5è i 6è.

Durant el treball dins del CuEmE, cada grup-classe es constitueix com a cooperativa i els seus membres duen a terme les tasques pròpies d’una empresa: escullen un nom, dissenyen un logotip, creen diferents càrrecs i elaboren uns productes artesanals per vendre a mercat. Alguns dels noms de les cooperatives d’enguany són: CoopFabra, L'Avellana Forta, Il·lusions per les colònies, Coloncoop, Milux i CreaG5coop. 

Cada cooperativa treballa al seu ritme. La majoria de les cooperatives es troben en la fase d’elaboració dels productes, alguna ja ha fet la venda al mercat i alguna encara ha de fer el tràmit oficial per constituir-se com a cooperativa. Aquest últim punt, així com la sol·licitud per demanar permís de venda al mercat setmanal, es fa a l’Ajuntament de Manlleu.

El CuEmE és un programa de la Diputació de Barcelona, a través del qual es potencia la millora de les competències de creativitat, treball en equip, comunicació, iniciativa, digital... I permet vincular el treball a l’aula amb activitats del municipi i el coneixement de cooperatives reals del territori.

Dins del projecte també es treballa una part comunitària o social: els diners recaptats amb la venda dels productes artesanals que els infants han fabricat serveixen per cobrir les despeses i, en cas d’obtenir beneficis, una part d’aquests es destinen a alguna entitat social.

 

20240226_092250.jpg

Imatges relacionades

  • 20231211_095657 (1).jpg
  • 1.jpg

Comparteix