INICI / Fem Xarxa

2/10/2023

Comença una nova edició del programa 30 Plus

Durant l'edició 2023-24 es farà una formació especialitzada en mecanització i mecatrònica amb possibilitats de contractació

Ha començat la vuitena edició del programa ocupacional 30 Plus. Enguany, s’han concedit un total de 54 places per a fomentar l’ocupació de persones majors de 30 anys.

Aquesta edició té una novetat important. Per tal d'impulsar la recerca de talent als oficis, es realitzarà una formació especialitzada en mecanització i mecatrònica vinculada al programa. Aquesta formació serà gratuïta per les empreses del sector metal·lúrgic que tinguin prevista la contractació mitjançant el programa. El curs tindrà una durada de 200 hores i les persones que l'assoleixin gaudiran de prioritat en la selecció per part de l'empresa.

El 30 Plus és un programa anual que té com a objectiu la incentivació de contractacions de persones majors de 30 anys residents a la comarca d’Osona. Concretament, es prioritzen aquelles persones que estiguin en situació d’atur de llarga durada o majors de 45 anys.

Per una banda, s’atorga una subvenció a les empreses que s’hi puguin acollir i, per l’altra, s’afavoreixen recursos d’orientació i acompanyament laboral a les persones treballadores participants i se’ls hi proporciona una formació específica i vinculada al seu lloc de treball.

Un any més, el Servei d’OPE Feina de l’Ajuntament de Manlleu serà qui gestionarà el Programa 30 Plus, comptant amb el treball en xarxa amb els diferents Serveis Locals d’Ocupació de la Comarca d’Osona.

Per beneficiar-se de la subvenció del 30 Plus, els contractes han de tenir una durada mínima de sis mesos i se subvencionen fins a un màxim de nou mesos, amb una jornada laboral d'un mínim de 20 hores.

Pel que fa als contractes subvencionables de nou mesos, s’hauran de subscriure com a màxim el dia 1 de gener de 2024. En el cas dels contractes de durada de sis mesos, la data límit serà el dia 4 d'abril de 2024.

L’import de la subvenció és de 1.260,00 euros corresponents a cada mes subvencionable per jornada completa, o la part proporcional  quan la contractació és a temps parcial.

 

Per a més informació podeu contactar amb el Servei d’OPE Feina

 

 

logos 30 2023.png

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal- Ministerio de Trabajo y Economia Social en el marc del Programa 30 Plus, regulat per Ordre TSF/132/2018, de 30 de juliol.

treball 30 plus.jpg

Comparteix