INICI / Fem Xarxa

10/11/2020

Manlleu participa a la IX Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC)

L'OPE Manlleu va presentar i moderar la taula rodona en format telemàtic 'Coneix la XMESS'

El dilluns 2 de novembre, l'OPE Manlleu va participara la IX Fira d'Economia Social i Solidària de Catalunya (FESC) presentant i conduint la taula rodona Coneix la XMESS: palanca per reforçar l’ESS al teu ajuntament i municipi!”. A causa de la pandèmia, enguany la Fira es va celebrar en format telemàtic amb accés lliure a tothom que hi volgués participar.
L’activitat va comptar amb la participació de persones de perfil tècnics i polític de diversos municipis membres de la Xarxa de Municipis per l'Economia Solidària (XMESS). Les persones participants van exposar i compartir experiències i eines per fer que l’Economia Social i Solidària (ESS) sigui transversal a l'estructura dels ajuntaments. Va ser un espai molt divers i representatiu de la complicitat dels municipis de la XMESS on es van mostrar reflexions útils per a la resta d'ens:

Es va parlar de l’experiència de les mentories, eina que s’utilitza per a fomentar la cooperació i l’acompanyament en ESS entre els membres de la XMESS, des dels casos concrets exposats pels ajuntaments de Bellpuig i Cabrils. Des d’Arbúcies i Montornès del Vallès van compartir el camí que segueixen els seus ajuntaments per tal que l’ESS sigui transversal. L’Ajuntament de Barcelona va exposar com el consum responsable és una eina de transversalitat de l'economia social i solidària. La sessió va cloure amb la ponència de Salt i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines centrat en la col·laboració entre ajuntaments i ateneus cooperatius per aconseguir un major impuls.

Totes les intervencions van posar de relleu la importància de compartir recursos i eines a través del contacte entre els membres de la XMESS i van fer lluir el seu entusiasme per seguir pol·linitzant l'ESS arreu del territori.

Per a més informació de la XMESS podeu consultar la seva pàgina web i us podeu subscriure al butlletí amb informació d'utilitat de la XMESS!

A continuació podeu veure el vídeo de l'activitat:

fira.jpg

Imatges relacionades

  • fira.jpg
  • fesc.png

Comparteix