INICI / Fem Xarxa

23/5/2023

La Trobada de Cooperatives Escolars d’Osona i el Lluçanès reuneix prop de 400 alumnes

L’acte forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), impulsat per la Diputació de Barcelona

El divendres 12 de maig, 384 infants de 13 centres educatius d’Osona i el Lluçanès que al llarg de tot el curs han treballat en la creació de cooperatives escolars en el marc del projecte CuEmE, es van reunir per encarar la recta final del projecte del curs 2022-23.

La jornada va tenir lloc a la zona esportiva d’Olost i va començar amb un discurs de benvinguda per part de les autoritats. Durant el matí, l’alumnat va participar en diverses activitats incloses en una Gran Gimcana que els va posar a prova amb l’objectiu de superar-se tant de forma individual com col·lectiva amb propostes de cooperació, treball en equip i creativitat. Al final del matí, els infants van posar punt final a la trobada amb una coreografia de percussió i una pluja de confeti.

El programa CuEmE, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport dels centres escolars i diverses entitats del territori, promou que l'alumnat creï i gestioni cooperatives escolars a les seves classes. Les escoles participants en la trobada han creat un total de 17 cooperatives que han passat per les fases de constitució, elecció del producte, disseny de la identitat corporativa, difusió i comunicació, producció i venda. En aquesta edició hi han participat centres d’onze municipis: Centelles, Folgueroles, Manlleu, Olost, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Feliu Sasserra, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze de Besora i Seva.

L'acte de cloenda acte ha estat promogut i organitzat per les àrees d’Ensenyament i Promoció econòmica del Consell Comarcal d'Osona, els ajuntaments de Centelles, Manlleu, Roda de Ter, Sant Pere de Torelló i Seva, el Consorci de la Vall del Ges Orís i Bisaura, el Consorci del Lluçanès, la Mancomunitat La Plana, amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels Ateneus Cooperatius de la Generalitat. A l’acte hi han assistit representants de la Diputació de Barcelona i dels ajuntaments dels municipis de les escoles participants.


Sobre CuEmE – Cultura Emprenedora a l’Escola
El programa fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l’escola, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat.

IMG-20230523-WA0007.jpg

Imatges relacionades

  • IMG-20230523-WA0016.jpg
  • IMG-20230523-WA0010.jpg
  • IMG-20230523-WA0004.jpg
  • IMG-20230523-WA0013.jpg
  • IMG-20230523-WA0002.jpg

Comparteix