INICI / Fem Xarxa

25/5/2023

L’expertesa en eficiència empresarial: Ernest Claramunt

Dades de contacte:
Ernest Claramunt
info@ernestoclaramunt.es
telef. 609372995
https://coloniarusinol.com/

Activitat i evolució de l'empresa
Ernest Claramunt, enginyer industrial, pertany a la quarta generació d'una família vinculada a la indústria tèxtil. Professionalment, va començar en el grup industrial tèxtil familiar i durant la seva trajectòria professional ha muntat i desmuntat diverses empreses que li ha donat una gran experiència i bagatge tant personal, com professional.

El 2010 va acabar de tancar la fabricació de filatures i des d'aleshores aprofita tota l'experiència acumulada per ajudar a les empreses productores a rebaixar els costos de fabricació i, per tant, a millorar la seva rendibilitat.

Utilitza una metodologia pròpia, aplicada ja a empreses amb èxit, que consisteix a analitzar l'experiència dels equips per tal de dissenyar i aplicar les mesures necessàries per eliminar les fugues econòmiques dels processos productius.

Elements diferenciadors
Com a consultor i especialista en eficiència empresarial busca que els seus clients produeixin més i millor, amb menys recursos. Gràcies a l'eficiència, produir més no implica treballar més. Tal com ell mateix exposa "en l'àmbit d'organització i d'eficiència, tots els processos productius són millorables. El gran problema de moltes empreses és que no en són conscients. Des de la seva visió subjectiva, creuen comptar amb processos productius eficients quan en realitat no ho són, i és necessari aportar objectivitat per descobrir el que és millorable i així incrementar l'eficiència del procés productiu".

La metodologia utilitzada és aprofitar un dels majors actius que tenen les empreses que consisteix en l'experiència acumulada pels seus propis equips. Aquest tresor permet aplicar al procés les mesures necessàries per millorar l'eficiència. Aquestes mesures inclouen solucions de tipus mecànic, automatització, seguretat laboral, ergonomia, organització, etc.

Durant els últims anys ha desenvolupat i aplicat el mètode RHS (Risk & Hazards Simulators) per la formació en seguretat laboral. Aquest és un sistema de formació molt eficient basat en la pràctica en simuladors.

Què aporta a Manlleu
A part de la seva faceta de consultor i aportar la seva experiència i coneixement a les empreses de Manlleu, també regenta la increïble Colònia Rusiñol, coneguda també com a Colònia Remisa, la colònia tèxtil del nostre municipi que la trobem inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En aquesta excolònia tèxtil, fundada l'any 1845 i antiga residència de l'artista Santiago Rusiñol, s'hi duen a terme activitats culturals, gastronòmiques i esdeveniments varis que es poden celebrar en els seus espais.

Projectes de futur
Continuar treballant per millorar la productivitat de les empreses del territori, ja que, la nostra eficiència està molt per sota de països com França, Alemanya, Itàlia o Irlanda i per tant ens falta molt per millorar. Entre sectors també hi ha grans diferències, essent el sector més productiu, a gran distància dels altres, el sector de l'automoció, i d'altres molt millorables com el farmacèutic i l'alimentació.

Foto Ernest i Colònia.jpg

Imatges relacionades

  • Ernest Formació.png
  • Ernest Claramunt.jpg

Enllaços relacionats

Comparteix