23/10/2020

Es redueix a la meitat el nombre de parades al mercat setmanal dels dissabtes

La mesura començarà el dissabte 24 i continuarà mentre es mantinguin les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat. El mercat del dilluns es celebrarà amb normalitat

A partir d'aquest dissabte, 24 d’octubre, Manlleu redueix al 50% la participació de parades al mercat setmanal dels dissabtes. Aquesta reducció continuarà mentre es mantinguin vigents les mesures aprovades pel Govern de la Generalitat (RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre), amb l’objectiu de garantir la reducció de l’aforament dels mercats de venda no sedentària (MVNS) al 30% del seu aforament actual i el distanciament social d'1,5 m entre la seva clientela.

Un cop estudiades diferents opcions, i tenint en compte que la ubicació i distribució actual de les parades del mercat dels dissabtes no permet l'ampliació d’espai destinat a zones d’espera, s’ha decidit reduir el nombre de parades autoritzades al 50%. Així s’allibera la meitat de la superfície destinada al mercat setmanal per tal que la ciutadania i els paradistes puguin organitzar les cues i esperar el seu torn complint amb les mesures de distanciament social i fer les compres amb seguretat.

Per complir amb aquestes mesures s’ha contractat el servei de tres auxiliars de control, per controlar l’aforament. També es delimitaran les parades de més afluència per facilitar el compliment de la normativa i garantir espai, dins de les parades, per comprar amb seguretat. La participació de les parades al mercat setmanal del dissabte serà alterna, de forma que les que es quedin a casa el primer mercat del dissabte seran les que podran participar el dissabte següent. D'aquesta manera es garantirà igualtat de condicions per a tots els paradistes del mercat. L'alternança es farà tal com es mostra al plànol que podeu veure a la documentació adjunta.

Al mercat dels dilluns de moment no es reduirà la participació de parades, ja que l’espai és més ampli i hi ha espai suficient perquè els clients mantinguin la distància. A més, en tractar-se d’un mercat en dia laboral, compta amb menys afluència de visitants. No obstant això, sí que es delimitarà l’accés a les parades de més afluència i es comptarà, també, amb auxiliars de control que s’ocuparan de fer complir les mesures als paradistes i als clients.

Aquestes mesures continuaran actives mentre la Generalitat mantingui les últimes mesures aprovades o en sorgeixin de noves que les modifiquin o substitueixin. Recomanem a la ciutadania que cal extremar les precaucions i planificar i organitzar les compres de la setmana i durant l’horari dels mercats, per tal d’evitar aglomeracions en moments de més afluència.

Mercat dissabte

Mercat dissabte

Imatges relacionades

  • planol alternança parades

Documentació adjunta

Comparteix