INICI / Fem Xarxa

26/8/2022

Premis Nacionals d'Artesania

S’amplia el termini de presentació de sol·licituds, previst a l'article 4 de la Resolució del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, de 16 de juny de 2022 per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió dels Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya (ref. BDNS 634220) i, per tant, el termini finalitza a les 14 hores del dia 8 de setembre de 2022.

Els Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya tenen com a objectiu donar reconeixement a les persones i empreses artesanes que s'hagin distingit en la producció, el disseny, la qualitat, la formació, la promoció, la comercialització, la difusió, la valoració i/o el prestigi de l'artesania catalana.

Amb els Premis Nacionals d'Artesania la Generalitat de Catalunya vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l'artesania en la societat catalana i alhora es vol contribuir a donar-li el màxim relleu i atorgar públicament cada any aquell reconeixement que mereixen persones que hagin excel·lit en llur obra i trajectòria i hagin aportat elements d'innovació i prestigi en el sector.

S'estableixen cinc categories:

Premi Nacional d'Artesania: Es premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Les persones candidates han d'haver obtingut, prèviament a la presentació de la seva candidatura, el diploma de Mestre Artesà o Mestra Artesana.
Aquest premi pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència.
Premi al Talent Jove: Es premia als estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d'arts plàstiques i disseny de Catalunya dels dos darrers anys.
Premi Prestigia: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.
Premi Restaura: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.
Premi Emprèn: Es premia als projectes vinculats amb l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial d'èxit combinada amb una visió contemporània de l'artesania.

 

SOL.LICITUD: Premis Nacionals d’Artesania per a l'any 2022. Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (gencat.cat) 

PREMIS ARTESANIA.jpg

Comparteix