INICI / Fem Xarxa

7/10/2020

Nova trobada de residències de la comarca en el marc del Centre de Formació en Serveis a la Comunitat de Manlleu

Un any després de la Jornada Cuida'm, s'ha fet un treball conjunt entre residències per fer xarxa i compartir inquietuds i problemàtiques

El passat dijous 1 d’octubre va tenir lloc als Jardins de Can Puget de Manlleu una trobada de residències de la comarca, es tracta d’una acció més del projecte de Centre de Formació Integral, en el seu quart any de funcionament.

Aquesta sessió de treball conjunta pren el relleu de la Jornada Cuida’m que es va celebrar l’octubre de l’any passat a Manlleu

Cuida’m era una activitat oberta a la ciutadania que, a més de servir com a eina de treball pel sector, volia donar a conèixer la població a diversos col·lectius. En aquest segon cas, la trobada era exclusivament de treball intern i adreçada a personal de l’àmbit sociosanitari d’Osona.

La trobada es va fer presencialment i respectant en tot moment les mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19: distància de seguretat, higiene, aforament limitat i ús de mascareta.

No obstant la situació que està vivint Manlleu i la comarca, es va apostar per una reunió presencial on debatre de forma propera sobre la situació de les residències.

El Centre de Formació Integra té com a objectiu principal promoure el desenvolupament i reconeixement de les competències professionals requerides en l’àmbit de l’atenció a les persones en situació de dependència. Altres objectius del projecte són vetllar per la qualitat de l'ocupació d'atenció sociosanitària i posicionar aquest àmbit com el sector estratègic que és. Aquest últim element ha quedat encara més demostrat amb la pandèmia que estem vivint en aquests moments i és en aquest que la jornada ha servit per treballar necessitats comunes que tenen tots els centres de la comarca i que es poden fer extensius a la realitat del país.

Durant el matí es van crear diverses taules de treball on es van plantejar les diverses dificultats que travessa el sector, com la dificultat de trobar personal qualificat, es van fer els primers passos per crear un comitè d'ètica, i es van decidir dues accions formatives que es duran a terme el 2021: una primera sobre gestió de les emocions, estrès i altres problemàtiques que comporta aquesta feina; i un segon curs sobre el mètode de validació de Naomi Fail, una metodologia que permet ajudar millor a persones grans i desorientades.

 

201005 Trobada residencies (2).jpeg

201005 Trobada residencies (2).jpeg

Imatges relacionades

  • 201005 Trobada residencies (3).jpeg
  • 201005 Trobada residencies (5).jpeg
  • 201005 Trobada residencies (6).jpeg
  • 201005 Trobada residencies (4).jpeg
  • 201005 Trobada residencies (7).jpeg

Comparteix