INICI / Fem Xarxa

11/3/2022

Oportunitats de finançament europeu en l’àmbit digital

Recollim una selecció de convocatòries obertes relacionades amb la digitalització i les TIC, finançades a través de fons europeus

MECANISME DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA

 • Primera convocatòria del "Kit Digital" per a empreses

Per les PIMEs d’entre 10 i 49 treballadors, la primera convocatòria del “Kit Digital” destina fins a 12.000 euros per a projectes de millora de la competitivitat digital per a empreses d’aquest segment.  

Convocatòria oberta des del 15 de març i fins el 15 de setembre de 2022 (o fins a esgotar crèdit). Pressupost: 500 M€ 

Més informació

 • Projectes de digitalització per a agrupacions d'entitats del sector turístic

Aquests ajuts posen el focus a projectes innovadors de base tecnològica relacionats amb l’internet de les coses, 5G, big data, ciberseguretat o aplicacions mòbil, entre d’altres, que permetin millorar els processos de gestió de les empreses del sector turístic en la seva relació amb clients, en la gestió dels seus beneficiaris o en el seu posicionament de marca.

Pendent de determinació de data d'obertura. Pressupost. 25 M€ 

Més informació

 • Ajuts per a la digitalització de continguts editorials

Aquests ajuts tenen com a objectiu finançar projectes de digitalització de fons editorials per allargar la vida comercial dels llibres, incrementar el número de títols en el mercat i impulsar sistemes de producció editorial òptima com l'audiollibre o la narrativa multimèdia. 

Pendent de determinació de data d'obertura. Pressupost: Fins a 3.500 € per projecte

Més informació 

 • Ajuts per a la modernització de les empreses petites i mitjanes del sector del llibre

Aquests ajuts tenen com a objectiu la millora de la competitivitat del sector del llibre i impulsar la seva transició digital. Estan destinats a editorials, empreses distribuïdores, llibreries i empreses d'arts gràfiques. 

Pendent de determinació de data d'obertura. Pressupost: 9 M€

Més informació

PROGRAMA EUROPA DIGITAL

 • Empreses EdTech

La primera convocatòria és específica pel sector de l’Educació digital a Europa, per a empreses i PIMEs europees d’EdTech i altres parts interessades, amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi de bones pràctiques a nivell europeu.  

Fins el 17 de maig. Pressupost: 3 M € 

Més informació

 • Suport per a la realització de cursos en àrees clau de capacitat

Seguint amb la temàtica d’educació digital, la convocatòria “Europa Digital, cursos de formació a curt termini en àrees clau de capacitat”, dona suport al disseny i realització de cursos de formació de curta durada en tecnologies avançades tant per  persones que ja estan ocupades com per a persones que cerquen feina. El finançament es proporcionarà a consorcis de proveïdors d’educació i formació, treballant conjuntament amb les parts interessades rellevants en l’experiència en l’àrea digital coberta.  

Fins el 17 de maig. Pressupost: 25 M € 

Més informació

 • Projectes sobre núvol de dades

També en el marc de l’Europa Digital, aquesta convocatòria és per a projectes sobre núvol de dades i instal·lacions de prova i experimentació. La convocatòria té quatre sectors d’aplicació prioritaris: salut, comunitats intel·ligents, fabricació i agricultura. 

Fins el 17 de maig. Diversos pressupostos segons el tema 

Més informació

 • Desplegament de l'espai de dades per al patrimoni cultural

En l’àmbit cultural, Europa digital ha obert una convocatòria sobre el desplegament de l’espai de dades per al patrimoni cultural. Amb aquest projecte es preveu donar suport a la transformació digital del sector cultural europeu i fomentar la creació i la reutilització de continguts en els sectors culturals i creatius. 

Fins el 17 de maig. Pressupost: 4 M€ 

Més informació

 • Solucions digitals innovadores per a sectors culturals i creatius

També en l'àmbit cultural, la convocatòria Europa Creativa Innovation Lab vol incentivar els actors de diferents sectors culturals i creatius a dissenyar i testar solucions innovadores (per exemple, eines, models o metodologies) que es puguin aplicar al sector audiovisual i, almenys un altre sector creatiu. 

Fins el 7 de setembre. Pressupost: 13,64 M€

Més informació

 • Reforç de la presència europea en l'estandardització del blockchain

Per acabar el paquet d’Europa Digital, una convocatòria dedicada al reforç de la presència europea en els esforços d’estandardització de la cadena de blocs (blockchain). Aquesta acció implicarà les parts interessades europees que participen en el desenvolupament d’especificacions tècniques i estàndards oberts que tinguin en compte els valors i l’ètica europeus. 

Fins el 17 de maig. Pressupost: 1 M€ 

Més informació

 • Info Day del programa "Europa Digital"

Per conèixer més detalls sobre el programa Europa Digital, la Comissió Europea organitza un “Info Day” que tindrà lloc el 14 de març de 10 a 13:15 h.

Més informació 

 

ALTRES CONVOCATÒRIES

 • Desenvolupament d'eines i serveis d'assessorament digital per a explotacions agrícoles

El projecte europeu FAIRshare llença una convocatòria per finançar fins a 13 Living Labs que trebllin i investiguin sobre eines i serveis d'assessorament digital (DATS) per aplicacions en el sector agrícola. Els DATS poden incloure aplicacions web i mòbil, software per a explotacions agrícoles, eines de comunicació i eines de benchmarking, entre d'altres. 

Fins el 14 de març. Pressupost: 30.000 € per projecte

Més informació

 • Dispositius digitals ecològics pel futur

L'EIC Transition Challenge té com a objectiu desenvolupar tant tecnologies com idees de negoci, augmentant així la preparació tecnològica i de mercat de les empreses. Amb aquesta convocatòria es busca finançar activitats d'innovació que van més enllà de la prova experimental. Admet tant la maduració i la validació d'una tecnologia com la seva aplicació en entorns d'aplicació rellevants. 

Fins el 4 de maig. Pressupost: 131,36 M€

Més informació

 • Tecnologia VEDLIoT per a l'ús d'Internet de les Coses

El programa VEDLIoT és un projecte de recerca impulsat per casos d’ús desafiant en sectors claus com l’automoció, l’automatització i la llar intel·ligent. Aquesta convocatòria proposa aprofitar les tecnologies VEDLIoT per a l'ús d’Internet de les Coses (IoT) relacionat amb la Intel·ligència Artificial.   

Fins el 8 de maig. Pressupost: 840.000 € 

Més informació

 • 7 projectes d'experiments amb tecnologia de modelatge

Pensat especialment per a PIMEs, el programa DigitBrain busca 7 projectes d’experiments industrials per a modelar el comportament d’un producte que utilitzin tecnologia de modelatge, simulació i/o aprenentatge automàtic per crear un bessó digital 

Fins el 31 de maig. Pressupost: 97.800€ per experiment i fins a 60.000€ per soci d’experiment. 

Més informació

 • Desenvolupament de solucions d'IA dins del sector sanitari

La convocatòria HosmartAI busca startups o PIMEs tecnològiques innovadores que desenvolupin solucions d’intel·ligència artificial aplicables dins del sector sanitari. 

Fins el 8 d’abril. Pressupost: 200.000 € 

Més informació

 • Nous tipus de dispositius mèdics i solucions digitals

També relacionat amb el sector sanitari, la segona convocatòria del programa SHAPES posa el focus amb nous tipus de dispositius mèdics i solucions digitals, incloent plataformes d’Internet de les Coses (IoT) creades per a aplicacions e-health. Aquesta convocatòria va dirigida a astart-ups, PIMEs, empreses o institucions de recerca que posseeixin i gestionin una plataforma/solució IoT.  

Fins el 30 d’abril. Pressupost: 500.000 €  

Més informació

 

LICITACIONS I PROJECTES D'ÈXIT FINANÇATS AMB FONS EUROPEUS 

 • Licitació RESTwithEU

La licitació RESTwithEU ofereix un contracte per donar suport a la implementació d’eines digitals per al sector de la restauració per fer-lo més resilient i sostenible, mitjançant una digitalització accelerada.  

Fins el 27 d’abril. Pressupost: 1 M€ 

Més informació

fotopexels

fotopexels

Comparteix