INICI / Fem Xarxa

18/11/2021

Balanç del mes de l’ESS d’Osona

El Mes ha comptat amb la celebració de 19 actes i la participació de 44 entitats d’ESS del territori i l’assistència de més de tresc-centes persones entre els diferents acte

Durant el mes de setembre d’enguany, les entitats d’ESS d’Osona en el marc de la xarxa alTERna’t per l’ESS d’Osona i amb el suport tècnic, econòmic i logístic de l’Ajuntament de Manlleu han organitzat el Mes de l’ESS d’Osona,  5à edició de l’alTERna’t. 

S’ha tractat d’una programació variada que ha permès visualitzar la transversalitat de l’ESS i l’Emergència climàtica que ha estat l’eix vertebrador del Mes de l’ESS d’Osona. 

Alguns dels actes previstos al programa inicial es van veure modificats així com se’n va afegir algun a darrera hora. Hi ha hagut entre d’altres una mostra sobre Emergència Climàtica i Economia Social i Solidària a la Biblioteca Municipal de Manlleu durant tot el mes de setembre; s’ha pogut visualitzar un vídeo sobre reaprofitament alimentari fet expressament per al Mes de l’ESS per part d’un voluntari del TempsxTemps; s’han celebrat 4 taules rodones presencials de temàtiques diverses: Mobilitat sostenible, Consum Responsable, Energia i Taula rodona de mesures agroecològiques per a la transició ecosocial (amb la presentació del llibre “Nos sobran las idees. Propuestario para una transición ecosocial” per part del seu autor Arnau Montserrat).

També hi ha hagut diversos tallers presencials per a la conscienciació d’un consum responsable a través de la reutilització de materials (Reutilització i customització de samarretes; Fes-te el teu atrapa-somnis; Aprèn a fer una pilota per al teu gat); la presentació d’un llibre (“Arrelats a terra” amb el seu autor Francesc Font); una Jornada Gastronòmica de Productes Tradicionals d'Osona (Tast de tomàquets tradicionals locals); la presentació del projecte L'ESS al Mercat Municipal de Manlleu, noves oportunitats amb la inauguració de l’Espai alTERna’t dedicat a la promoció i venda de productes de l’economia social i solidària d’Osona d’entitats de la xarxa alTERna’t. Les dues entitats que han estrenat l’espai són l’Associació Maresmon i la Fundació Areté.

Com a tancament del Mes de l’ESS d’Osona, es va celebrar una reunió de la xarxa alTERna’t el dissabte 2 d’octubre en format Assemblea d'Iniciatives d'Economia Social i Solidària d'Osona a l’Embarcador del Ter de Manlleu que va servir per a visualitzar la relació entre les altres entitats de la xarxa i treballar propostes per al 2022. Tot seguit, com a Acte de cloenda del Mes de l'ESS d'Osona es va celebrar un concert molt alineat amb la temàtica vertebradora del Mes de l’ESS, l’Emergència climàtica, amb el cantautor manlleuenc Guillem Roma que recentment ha publicat el seu darrer àlbum musical que porta per títol Kiribati. Finalment, es va realitzar un taller de Silenci al Bosc, activitat de tancament de tota la programació del Mes de l’ESS d’Osona.

Des de l’Ajuntament de Manlleu es vol agrair la dedicació i il·lusió de cadascuna de les iniciatives que han col·laborat d’una o altra manera per entre totes fer possible aquest Mes de l’ESS d’Osona farcit d’actes interessants i que ha permès acostar l’ESS a un ventall ampli de la població.

IMG_20210908_191226.jpg

Imatges relacionades

  • IMG_20210922_100652.jpg
  • IMG_20210907_200341.jpg
  • IMG_20210902_113133.jpg

Comparteix