INICI / Fem Xarxa

9/11/2021

Oberta convocatòria d'ajuts per retirar residus de materials d'aïllament i de construcció amb amiant

L'import màxim de la subvenció serà de 12.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins el 31 de desembre de 2021

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert una nova convocatòria d’ajuts per a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant perquè s'efectuï amb les òptimes condicions, millorar el medi ambient i minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública.

Es podran beneficiar d’aquesta línia de subvencions, dotada amb 1 milió d’euros, les persones propietàries de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció i que n’impulsin el desamiantat. Poden ser persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns. L'import de l'ajut inclou la manipulació i la retirada de l'amiant, i el seu transport, gestió i tractament mitjançant les empreses inscrites al Registre d’empreses amb risc d’amiant (RERA).

La gran majoria de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària i s’han de recollir de forma separada de la resta de residus que es puguin generar. A finals de l’any 2019, la Generalitat va constituir la Comissió interdepartamental per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya.

Els ajuts que es publiquen ara van en la línia de les accions que promou la comissió, segons la normativa europea que persegueix l’eliminació segura de l’amiant.

La subvenció per les despeses econòmiques derivades de la retirada i gestió dels residus d'amiant serà de caràcter dinerari amb un percentatge del 100% de les factures presentades amb un màxim de dotze mil euros (12.000,00 €) per actuació subvencionada.

El termini de sol·licituds finalitza el 31 de desembre de 2021.

Per més informació podeu accedir a l'apartat de subvencions de l'OPE. També podeu enviar un correu a empresa@manlleu.cat o trucar al telèfon 937827161.

amiant.png

Enllaços relacionats

Comparteix