11/10/2021

Empresa del mes: Xavier Alsina

Activitat: construcció i enginyeria
Data creació: juliol 2019
xalsina@consultorestructural.cat | www.xavieralsina.cat

En Xavier Alsina és enginyer industrial especialitzat en el disseny i el càlcul d’estructures de l’edificació. Des de fa uns mesos és coworker del Lab Manlleu. La seva empresa té com a objectiu principal assessorar i donar resposta a altres professionals del sector de la construcció sobre dubtes que puguin tenir sobre l’estructura del seu edifici.

Segons explica ell, la curiositat pel càlcul estructural va començar a l’època universitària: ” vaig tenir un bon professor d’estructures que va saber captar la meva atenció. En acabar la carrera, vaig entrar a treballar en un despatx de càlcul d’estructures de Girona, i al cap de vuit anys, vaig tenir l’oportunitat d’entrar a una enginyeria de Vic com a cap de l’àrea d’estructures”.

Després de gairebé setze anys treballant per a tercers, va decidir obrir el seu propi despatx professional com a consultor d’estructures.

Ha fet moltes col·laboracions amb professionals del sector i des de sempre ha cregut fermament en la millora contínua del procés de disseny estructural dels projectes mitjançant les noves tecnologies: “per això he implementat el sistema BIM (Building Information Modeling) en tots els meus projectes. Aquest sistema és una metodologia de disseny i documentació que es caracteritza per crear i utilitzar informació computable sobre un projecte. És a dir, un cop fet el dimensionat i els càlculs corresponents, faig un model 3D de l’estructura amb un programa informàtic on incorporo tota la informació de cada element estructural (materials, acabats, seccions ...). Aquest model 3D, a part de facilitar-me la feina de realització de plànols, el client el pot fusionar amb altres models tridimensionals com poden ser instal·lacions, tancaments, exteriors ..., i pot ajudar-lo a trobar errors abans de començar l’obra”.

En ser una feina molt específica i de caràcter tècnic, podríem dir que és una empresa única a la ciutat de Manlleu. Això fa que aporti valor afegit en el teixit empresarial de la ciutat.

Actualment l’empresa està formada només per una persona i es troba en fase de creixement. Un dels objectius futurs és poder arribar a una etapa de maduresa i de consolidació de l’empresa.

 

Entrevista a l’A Manlleu Fem Xarxa Ràdio

Aquest dimecres, en Xavier Alsina participarà en el programa de ràdio de l’OPE a Ràdio Manlleu. Podeu escoltar-lo en directe a les 18.30 h, al 107 FM o en línia a radiomanlleu.cat o bé a partir de l’endemà al Podcast i al Spotify de l'emissora. 

 

logo xavier alsina.png

Xavier Alsina Lab.jpg.jpeg

Comparteix