INICI / Fem Xarxa

28/9/2021

Presentació a Barcelona del Centre de Formació Integral en Serveis a la Comunitat de Manlleu

Es va destacar la necessitat del reconeixement de l’atenció a la dependència com a sector estratègic i la potencialitat de la col·laboració publicoprivada

Dimecres es va celebrar a Barcelona la jornada El sector sanitari i sociosanitari en clau d’FP: actius, reptes i el paper de la innovació i l’OPE i l’INS Antoni Pous hi van participar presentant el Centre de Formació Integral en Serveis a la Comunitat.

Durant la jornada, organitzada per la Fundació Barcelona Formació Professional, es va parlar de les tendències del sector i la importància del paper de la formació per adaptar el perfil de l’alumnat i del professorat a les noves necessitats. També es van presentar dues experiències innovadores: una va ser el centre Tolosako Inmakulada Lanbide Ikastola i l’altra va ser el Centre de Formació Integral de Manlleu, per ser un model de centre de formació que neix de la voluntat de cooperació  de diversos agents: l’Ajuntament amb el treball conjunt de l’àrea d’educació i  de Promoció Econòmica, i l’INS, el Consorci Hospitalari de Vic, amb el suport de la Generalitat i en qual recentment s’hi ha afegit també el Consorci d’Osona d’Acció Social i la Universitat de Vic.

Durant la xerrada es va destacar la necessitat del reconeixement de l’atenció a la dependència com a sector estratègic i la potencialitat de la col·laboració publicoprivada.

Un dels reptes de futur del centre és crear una aula d’innovació i emprenedoria i reproduir el model en altres àmbits com pot ser l’esportiu.

A continuació podeu veure el vídeo on l'Ajuntament de Manlleu hi va participar:

 

 

CFI BCN.jpeg

CFI BCN.jpeg

Comparteix