INICI / Fem Xarxa

16/6/2021

Manlleu participa a les jornades '“QUÈs i COMs en l’impuls de la Contractació i Compra Pública Responsable i l'ESS'

La jornada es pot recuperar a través del canal de Youtube de la Xarxa de Municipis de l'Economia Social i Solidària

Dijous i divendres passat, dies 10 i 11 de juny, van tenir lloc les jornades QUÈs i COMs en l’impuls de la Contractació i Compra Pública Responsable i l’Economia Social i Solidària, organitzades per la Xarxa de Municipis per l’Economia Social (XMESS) i Solidària i el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local de Barcelona (CSITAL). Per part de l’Ajuntament de Manlleu, com a membre i secretaria de la XMESS, hi van participar sis persones de diferents àrees. 

La jornada es pot veure a través del canal de Youtube de la XMESS

an consistir en dues jornades virtuals de formació per a persones tècniques i polítiques de totes les àrees d’Ajuntaments i Consells Comarcals. L’objectiu de les jornades era aclarir les respostes a les preguntes més freqüents en termes de Contractació i Compra Pública Responsable i de la seva relació amb l’Economia Social i Solidària (ESS).

La primera jornada va estar oberta a totes aquelles persones tècniques i polítiques dels Ajuntaments i Consells Comarcals de Catalunya, la qual va comptar amb ponències d’alt nivell i espais on es van poder donar respostes als dubtes que els assistents anaven plantejant.  La benvinguda va anar a càrrec de la Vicepresidenta de la XMESS i Alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret Raventós. Seguidament es va donar la benvinguda des del CSITAL, per part d’Aurora Corral García, Vocal de CSITAL Catalunya i Presidenta de CSITAL Barcelona. L’Imma Soler Castellví (Cap del Servei de Contractació de l’Ajuntament de Terrassa) va presentar la ponència “Transversalitat i eines de la Contractació i Compra Pública Responsable” i la Llum Bruno García (Vocal de CSITAL Barcelona) la ponència “Els tres tipus de contractació menor”. Les conclusions de la jornada van anar a compte de l’Aurora Corral García (Vocal de CSITAL Catalunya i Presidenta de CSITAL Barcelona) i les persones moderadores (Begoña Planas Vilaseca (Tècnica de Programes d’Economia Social i Solidaria de Barcelona Activa) i Yuni Salazar Marcano (Tècnica d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa). Finalment el tancament de la Jornada  el va conduir en Miguel Doñate Sastre (Regidor d’Economia Social i Solidària i Contractació Pública Sostenible de l’Ajuntament de Cabrils i membre del Grup de treball “Contractació i Compra Pública Responsable” de la XMESS).

La segona jornada va consistir en una sessió de treball interna entre els membres de la XMESS per posar en comú reflexions de la primera jornada, aterrar els conceptes i idees més importants i resoldre dubtes sobre aquesta temàtica.

Actualment la XMESS compta amb 50 municipis adherits i 1 municipi col·laborador (https://xmess.cat/municipis-adherits/) i ja n’hi ha d’altres interessats i en procés d’adhesió. La XMESS té la finalitat de promoure, reforçar i consolidar l’ESS per mitjà de fixar objectius i estratègies comunes, així com fomentar la cooperació i l’acció conjunta en polítiques públiques entre els seus membres.

logo-xmess_lleuger.jpg

Comparteix