El passat 8 de maig es va celebrar a Manlleu la setena comissió de coordinació del Centre de Formació Integral en Serveis a la Comunitat
Durant aquest 2021 s’han sumat al projecte la Universitat de Vic, que aporta l’expertesa en l’àmbit de la recerca, i el Consorci d’Osona de Serveis Social, com a agent del teixit empresarial que contracta i dona servei en l’àmbit sociosanitari a tota la comarca, concretament amb el Servei d’Ajuda a Domicili.
A la trobada es va fer balanç de les accions desenvolupades fins al moment entorn del CFI i es van exposar les noves línies de treball. Entre els nous projectes que s’han presentat cal destacar el del TTT (Treball, Talent i Tecnologia), impulsat conjuntament amb l’Ajuntament de Roda de Ter i finançat per la Diputació de Barcelona. Aquest projecte té diversos objectius: d’una banda millorar les competències digitals de les persones que intervenen en els diversos negocis que integren la cadena de valor de l’àmbit sociosanitari. De l’altra, sensibilitzar sobre la importància de la digitalització com a eina de millora tant per a l’atenció directa de les persones dependents, com a motor de nous models de negoci.
A la trobada de la setmana passada hi van participar l’Oficina de Treball de Vic (SOC), la direcció de la Residència Aura de Manlleu (Consorci Hospitalari de Vic), la direcció de l’Institut Antoni Pous, responsables de la Universitat de Vic-UCC i del Consorci d’Osona de Serveis Socials i l’equip polític i tècnic de l’ajuntament, concretament de l’OPE Manlleu i del Servei d’Educació.
El Centre de Formació Integral es va posar en marxa el 2017 i és un punt de trobada per a diversos agents que treballen en aquest àmbit i té coma objectiu oferir oportunitats d’aprendre i treballar en l’àmbit sociosanitari i de serveis a la comunitat. Això és possible gràcies a la seva oferta de Formació Professional Inicial, Formació Ocupacional, a través de l’acreditació de competències i una borsa de treball específica del sector.