19/5/2021

Subvencions a empreses per a la contractació de persones majors de 45 anys en situació d’atur

Les sol·licituds es poden presentar fins al 20 de novembre

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha obert una convocatòria de subvencions que vol incentivar la contractació de persones de més de 45 anys en situació d’atur i que es troben apartades del mercat laboral i amb dificultats per reincorporar-s'hi.

L’empresa podrà subvencionar el salari mínim interprofessional entre 6 i 12 mesos. El nombre de contractes subvencionables mai podrà ser superior a cinc  ni superar el 50 per cent de la plantilla. Les sol·licituds es poden presentar fins al 20 de novembre o bé fins a exhaurir el pressupost.

 

Requisits per a les empreses: fer un contracte temporal o indefinit mínim de 6 mesos, amb una jornada mínima del 50 per cent i mantenir les contractacions objecte de subvenció.

Augmentar amb la nova contractació el nombre de treballadors de l’empresa, tret d’alguna de les excepcions que preveu la normativa.

 

Requisits per a les persones contractades: tenir 45 anys o més, portar un mínim de sis mesos del darrer any inscrites a l’atur com a Demandant d’Ocupació No Ocupada (DONO). No haver tingut un contracte indefinit en els darrers 6 mesos i no estar participant actualment al programa Agència de Col·locació. Caldrà sol·licitar un informe de l'oficina de  treball que acrediti el compliment dels requisits enviant un correu electrònic. Aquest certificat es pot portar a l’entrevista de feina juntament amb el CV.

 

Presentació de sol·licituds: caldrà fer un tràmit en línia i aportar la següent documentació: memòria tècnica i econòmica, contracte de treball degudament comunicat a Contrat@, informe emès per l’oficina de Treball en compliment de requisits.

Des de la data en què es formalitzi el contracte de treball i la data en què es presenti la sol·licitud de subvenció, no pot haver transcorregut més d’un mes.

Trobareu més informació i l’accés al tràmit a l’apartat de subvencions del web de l’OPE: www.manlleu.cat/ope/subvencions.

Recordem que podeu contactar amb els serveis d’OPE Empresa i OPE Feina per obtenir informació sobre l’ajut i la realització del tràmit:

opefeina@manlleu.cat

empresa@manlleu.cat

93 851 50 22 | 93 782 71 61

 

treball.jpg

Comparteix