Les formacions s'adrecen a persones en situació d'atur del barri de l'Erm
Durant els mesos de maig a octubre s’està impartint a Manlleu una nova edició dels Tastets en el marc del programa de Treball als Barris.
Aquests tastets són cursos de curta durada (entre 24 i 60 hores de formació), útils per tal que les persones participants coneguin un àmbit laboral nou, en tinguin una primera presa de contacte i coneixença, i puguin adquirir uns coneixements previs útils per a continuar orientant-se cap a una formació més específica d’aquella ocupació. Així poden millorar el seu itinerari a través d’un reciclatge professional i s’afavoreix la seva inserció en el món laboral.
Estan adreçats a persones en situació d’atur i que siguin residents del barri de l’Erm.
La temàtica i els àmbits dels tastets són diversos, per tal de permetre conèixer feines diferents. En aquests moments estan en marxa els tastets de Monitor/a de menjador escolar i de Vetllador/a escolar. Al setembre començaran noves formacions com Controlador/a d’Accessos i el d’Atenció Sociosanitària.
De forma paral·lela, i dins del programa de treball als barris, es fan altres formacions com el curs d’Introducció a la informàtica per millorar la competència digital, que tindrà lloc durant els mesos de juny i juliol, i els cursos d’obtenció del Carnet de Carretons Elevadors i del Carnet de Manipulació d’aliments, previstos pel juny.
Les persones interessades a participar en alguna d’aquestes formacions poden posar-se en contacte amb l’OPE a través del telèfon 93 851 50 22 o del Whatspp 673 835 989
Al programa setmanal de l'OPE a Ràdio Manlleu, A Manlleu fem Xarxa, aquesta setmana en parlarem amb la seva coordinadora i dues de les participants al Tastet de vetllador/a. Podeu escoltar-lo en directe el dimecres al 107 de la FM o en línia a radiomanlleu.cat.
A partir de dijous podeu descarregar el podcast: Ràdio Manlleu - A Manlleu Fem Xarxa
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris