INICI / Fem Xarxa

5/5/2021

L’OPE, un actor en l’impuls a l’Empresa d’Inserció de Tac Osona

La setmana passada es va fer la presentació oficial de l’empresa d’Inserció del TAC Osona Un projecte en què l’OPE hi ha participat des dels seus fonaments com un aliat més del treball en xarxa.

L’objectiu d’aquesta empresa d’inserció, que va néixer a principis de 2020, és donar oportunitats a col·lectius etiquetats com a vulnerables que per motius diversos (edat, origen, nivell idiomàtic, coneixement del mercat laboral o altres situacions de vulnerabilitat social) tenen una alta dificultat per entrar al mercat de treball ordinari.  L’activitat professional desenvolupada per les primeres persones inserides és en el servei de neteja.

Amb l’objectiu de fer un bon procés de selecció de les primeres persones integrants, a finals del 2019 es va fer la selecció d’un grup de 8 persones que formaven part de la borsa de persones del Servei Local d’Ocupació de Manlleu. Posteriorment van realitzar un curs de neteja a les instal·lacions del TAC Osona a Manlleu, amb la finalitat de crear una borsa de treball. Avui hi ha 12 persones inserides de Manlleu.

L’acompanyament de les persones inserides es fa des del TAC Osona amb la col·laboració de l’OPE Manlleu i l’Àrea de Promoció Social i Persona de l’Ajuntament.

D’altra banda, aquesta nova empresa d’inserció és un membre actiu de la Xarxa alTerna’t.  Com a empresa que posa en valor i desenvolupa en el seu dia a dia els valors de l’economia social i solidària de la comarca d’Osona.

Amb tot, es tracta d’un projecte de Sant Tomàs a través de la Fundació Tac Osona que té la voluntat de donar oportunitats laborals a persones que sovint es troben la porta tancada a la resta d’empreses.

I, és en aquest punt on tant l’OPE Manlleu com l’Àrea de Promoció Social i Personal entren en joc per seleccionar i acompanyar a les persones que entren a formar part de l’EI. És un projecte ambiciós que no prioritza tant el volum de persones contractades com l’acompanyament i la inserció de qualitat per a aquestes persones.

 

tac.png

Comparteix