INICI / Fem Xarxa

21/4/2021

Comença la campanya de Balanç Social 2021

El balanç és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) de Catalunya promou la campanya anual del Balanç Social, que compta també amb entitats i administracions col·laboradores. Entre elles, l'Ajuntament de Manlleu, que des del 2017 ofereix assessorament, suport i acompanyament per part de l’OPE en l'elaboració del Balanç Social a les organitzacions que desitgen participar-hi.
L’eina informàtica en línia del Balanç Social permet a les organitzacions d’Economia Social i Solidària (ESS) obtenir una radiografia del seu compromís socioambiental i del seu funcionament intern.
El 22 d’abril es donarà el tret d’inici de la Campanya del Balanç Social 2021. Les entitats poden respondre les preguntes, que fan referència a l’exercici 2020, bé en la modalitat bàsica o bé en la modalitat completa.
Podeu trobar més informació a la pàgina web de la XES: mercatsocial.xes.cat.
Les organitzacions d'Osona que passen el qüestionari apareixen al Catàleg de Consum Responsable d’Osona, publicat al web de la xarxa alTERna't per l’Economia Social i Solidària d’Osona www.ess.manlleu.cat i que informa a particulars, empreses i administracions sobre quines entitats i empreses estan treballant amb criteris d’economia social i solidària i formen part del Mercat Social.
Amb l’objectiu de donar visibilitat a les empreses i entitats del territori que van passar el Balanç Social o el Balanç Comunitari (recomanable per a les organitzacions que no tenen activitat econòmica) el 2020 i valorar els resultats obtinguts, dijous 22 d’abril s’iniciarà una campanya de difusió a les xarxes socials com a reconeixement a aquestes entitats.
Al llarg de les setmanes vinents anirem coneixent detalls d’aquestes organitzacions a través de les dades de l’auditoria que avalua la seva responsabilitat social, ambiental i de bon govern. Estigueu al cas de les xarxes!

Logo balanç social

Logo balanç social

Comparteix