INICI / Fem Xarxa

21/4/2021

Manlleu participa a l’Assemblea General 2021 de la XMESS

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària té 50 municipis adherits i un municipi col·laborador

El dijous 15 d’abril va tenir lloc l’Assemblea general de la XMESS, la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Es va celebrar de manera virtual i va comptar amb més de 70 participants.
A l’acte es va informar sobre la situació del Pla de treball de 2021, es va retre comptes del 2020, es va explicar l’actualització de la pàgina web i es va aprovar l’adhesió de tres nous membres: Cervera, Maçanet de la Selva i Torelló. Amb aquests la xarxa ha arribat a 50 municipis adherits.
Durant l’acte es van presentar dues experiències d’utilitat per als municipis membres: El vehicle d’inversió per l’economia social i cooperativa i La Zona: el mercat digital de l’Economia Social i Solidària de la Cooperativa Opcions.
La XMESS es va constituir el 2017 i té la finalitat de promoure, reforçar i consolidar l’Economia Social i Solidària. Des de la XMESS s’impulsen un seguit d’accions que són d’especial interès per al desenvolupament local del municipi de Manlleu i que es poden traslladar en accions concretes per a empreses de Manlleu. Com ara reculls de bones pràctiques dels diferents ajuntaments que en són membres; jornades d’interès general del conjunt de municipis o d’interès més específic d’alguns municipis membres; assessoraments tècnics i mentories que es porten a terme entre els mateixos ajuntaments membres; participació en fires i esdeveniments de l’univers ESS; etc.

zoom xmess.png

Enllaços relacionats

Comparteix