INICI / Fem Xarxa

12/9/2018

Empresa del mes: Farmàcia Esther Pou

Data de creació: 1997 Nombre de treballadors: 6
Carrer Vilamirosa, 109 | pou.goula@cofb.net

Activitat, antecedents i evolució de l’empresa

L’Esther Pou havia treballat durant 10 anys a altres farmàcies, fins que el desembre del 1997 va poder inaugurar la seva pròpia farmàcia, al carrer Vilamirosa. Va començar ella sola i, al cap d’un any, ja hi treballaven dues persones a jornada completa i una altra a mitja jornada.

Com ella comenta, la funció del farmacèutic ha anat canviant amb el temps: “abans et limitaves a dispensar medicaments i ara prioritzem el consell i l’atenció”. Les persones sovint fan consultes de salut a les farmacèutiques perquè són els professionals que troben més a l’abast: “al nostre país els farmacèutics són el primer i l’últim esglaó de la cadena sanitària. Avui la gent té molta necessitat de parlar i de ser escoltada i ens adonem que sempre hi ha alguna cosa que el malalt no ha preguntat al doctor i ens consulta a nosaltres. Evidentment, si el problema ens sobrepassa, els adrecem al seu metge”.

 

Elements diferencials i valor afegit

La farmàcia Esther Pou s’ha especialitzat en medicina integrativa (engloba la medicina convencional i la medicina natural) i per tant tenen medicaments convencionals, medicaments homeopàtics, naturals i bioreguladors.

Altres serveis que ofereixen són la preparació de la medicació setmanal (SPD) a pacients que ho necessiten per tal d’evitar errors, servei de deshabituació tabàquica, tallers de maquillatge i diagnosi de la pell, entre d’altres.

 

Què aporta l’empresa a Manlleu

Prioritzen l’atenció al pacient: a part de fer el reforç d’allò que el metge ha explicat al pacient, (com s’ha de prendre la medicació i per a què serveix) treballen en què cal fer per millorar la seva salut: “tenir salut no és només tractar les patologies sinó que també suposa adquirir i mantenir uns hàbits que permetin millorar la qualitat de vida”.

 

Projectes de futur

Fa poc han remodelat la farmàcia per fer-la més moderna i accessible a les necessitats actuals i amb les últimes tendències. S’ha destinat una zona concreta per cada categoria per a una millor visibilitat dels productes. Compten amb una zona d’atenció personalitzada i, a més, han incorporat un monitor amb consells de promoció de la salut.

L’equip fa formació continua per tenir coneixement del últims avenços en medicina i estar ben formats: “la farmàcia necessita professionals experimentats i especialitzats en cada camp per donar el servei i assessorament adequat. Els pacients cada cop volen més informació de què prenen, de quins principis actius consten els productes…”.

farmacia.png

Comparteix