INICI / Fem Xarxa

7/1/2020

EMPRESA DEL MES: MAS CORCÓ PAGESOS FORNERS SCCL

Nombre de persones treballadores: 4
Data creació: juny 2018
Adreça: Mas La Teuleria de Corcó (81,97 km) 08560 Manlleu
Telèfon: 684 20 21 02

Activitat, antecedents i evolució de l’empresa

Mas Corcó Pagesos Forners és una cooperativa agroflequera que elabora pa, brioixeria i pastisseria amb els cereals ecològics que es cultiven a la pròpia finca. Mas Corcó Pagesos Forners és associació simbiòtica de dos oficis, forner i pagès, per tal de produir pa i brioixeria de màxima qualitat. Oferim un producte ecològic, local, saludable, bo i a un preu just.

 

Elements diferencials

Produïm cereals ecològics. Això vol dir que apliquem una gestió curosament sostenible a tot el nostre entorn. Sembrem varietats adaptades a les nostres particularitats climàtiques. Excloem l’ús de cap mena de producte químic de síntesi (pesticides, herbicides o adobs), la qual cosa fa de la nostra finca un santuari per als animals i plantes autòctons. Emprem un sistema de rotació de cultius que ens permet mantenir l’equilibri natural i la fertilitat de les nostres terres. Treballem per recuperar cereals desbancats per noves varietats hiperproductives, amb el propòsit de recobrar aromes i sabors.

Elaborem pa de màxima qualitat. Només fem servir ingredients nobles, produïts a la pròpia finca o de procedència garantida. Fem servir llevats naturals (massa mare) per fermentacions lentes que obtenen com a resultat un pa de molt fàcil digestibilitat i de gran riquesa nutricional. Coem el nostre pa amb llenya de proximitat. Excloem l’ús d’additius químics, d’ús generalitzat en la producció flequera sota el nom de “millorants de panificació”.

 

Que aporta l’empresa a Manlleu

Per altra banda, un altre dels valors que té l’empresa és el valor social que aportem a la comunitat. Actualment formem part de la Xarxa alTERna’t d’Osona amb l’objectiu de fomentar l’Economia social i solidària al territori. Des que ens vàrem constituir hem anat evolucionant, aquest any hem passat el balanç social de la XES per ser  al catàleg de consum responsable en el qual s’acredita que som una empresa d’economia social i solidària.

 

Projectes de futur

Actualment estem col·laborant amb una ONG del Camerun, a la nostra botiga tenim fotografies de Cesar Herro i els beneficis aniran destinats a finançar projectes de desenvolupament, com ara pous d’aigua potable o cooperatives agrícoles.Amb la nostra iniciativa, inspirada en la figura dels paysans boulangers (pagesos forners) francesos, ens agradaria promoure una legislació específica en favor de la supervivència de les petites finques de secà, perquè els petits pagesos de secà puguin fer rendibles les seves propietats amb la finalitat de poder-ne viure dignament.

Volem que el pa recuperi prestigi i presència a taula, fer-ne una menja imprescindible i reputada. Maldem per dignificar la professió pagesa, perquè som el que mengem i mengem el que els pagesos ens posen a taula.

pagesos forners.png

Comparteix