INICI / Actualitat

8/3/2021

Manifest del 8 de març de 2021 Dia internacional de les dones

El Manifest reclama la plena igualtat i acabar amb la bretxa salarial i tot tipus de violències masclistes. Al mateix temps, mostra el compromís del municipalisme per seguir avançant en una veritable corresponsabilitat paritària i incorporar mirades de gènere en les polítiques públiques.

MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

8 de març de 2021

 

Enguany, la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ve marcada per la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem patint com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, que ha agreujat encara més les discriminacions i la precarietat que patim les dones.

Com a conseqüència directa d’aquesta crisi  sanitària i humanitària a nivell global estem observant que la difícil situació econòmica està provocant, d’una banda, greus repercussions en el mercat de treball, fet que ha augmentat el percentatge de la taxa d’atur de les dones. I d’altra banda, l’augment del treball de cures no remunerat durant els mesos del confinament. Aquestes han aprofundit les desigualtats de gènere, ja existents, atès que han recaigut majoritàriament en les dones.

Una altra de les greus conseqüències que ha provocat la pandèmia ha estat l’agreujament manifest de totes les formes de violències masclistes derivades de la convivència obligada i continuada de les dones, i els seus fills i filles, amb els seus agressors durant el confinament.

El món local, sempre a primera línia i capdavanters en atendre les necessitats més immediates, seguirem lluitant perquè aquesta crisi no suposi cap pas enrere en els avenços socials que hem anat assolint els darrers anys.

Enguany no podrem sortir al carrer massivament però igualment farem sentir la nostra veu; impregnarem les xarxes de les nostres reivindicacions i farem sentir el nostre dret a la igualtat en tots els àmbits de la vida personal, social i professional. Les dones volem una societat igualitària, justa, equilibrada, inclusiva  i integradora. Denunciem la bretxa salarial i la precarització laboral que patim. Reclamem la corresponsabilitat en les tasques de cura. Tenim dret a viure lliures de violències masclistes; en pau, sense cap tipus d’exclusió ni discriminació sexista. Lluitem en contra del racisme, la xenofòbia i l’LGTBIfòbia.

Reivindiquem la igualtat de tots els drets humans de les dones en relació als homes: dret al treball, dret a la coeducació, dret a una corresponsabilitat efectiva i paritària, drets sexuals i reproductius, dret a la salut, dret a la presa de decisions, dret a una societat lliure de violències masclistes.

Els governs locals hem d’esforçar-nos, ara més que mai, en incorporar la mirada de gènere en les polítiques públiques i en aplicar tots els projectes de recuperació i protecció social al nostre abast durant els propers anys, a fi que es faci efectiva una veritable corresponsabilitat paritària que reforci de manera definitiva el fonament i l’efectivitat de tots els nostres drets.

Hem de ser un país compromès amb la igualtat d’oportunitats i ens emplacem, juntament amb la resta d’institucions, els agents socials  i les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats,  a fer-ho realitat.

210304 imatge_8m_dona.jpg

Comparteix