INICI / Actualitat

27/2/2021

Noves mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir de l'1 de març

Es prorroguen les mesures vigents per contenir la COVID-19 però es flexibilitzen algunes que afecten l’àmbit empresarial, d’esports i educació

El 26 de febrer el DOGC va publicar la resolució que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 i que van entrar en vigor el dilluns, 1 de març. La resta de mesures es mantindran, de moment, fins al 7 de març.

Des d’aquest dilluns, els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats poden obrir de dilluns a divendres, complint amb aquestes mesures:

 • Els centres comercials amb un aforament limitat del 30%.
 • Els establiments de més de 400 m2 hauran de delimitar la superfície d'atenció al públic als 400 metres quadrats i mantenir el 30% d’aforament respecte aquests 400m2.
 • La restauració dels centres comercials seguirà tancada.

D’aquesta manera, entre setmana podran obrir tots els comerços però el cap de setmana només ho podran fer els comerços considerats essencials.

En els mercats de venda no sedentaris que es realitzin els caps de setmana tampoc hi ha canvis, i només poden participar-hi comerços de productes considerats essencials. Als mercats de venda no sedentaris de dilluns a divendres poden participar totes les parades.

Pel que fa a la restauració, es mantenen les restriccions fixades i es continua prioritzant l’us dels espais exteriors o terrasses, en les que l’aforament pot ser del 100% sempre i quan es respectin les mesures de distanciament social, 2m separació entre taules i prioritzar l’ús de mascareta mentre no es consumeixi.

 • Recordem que els horaris d’obertura son de 7.30 a 10 30 h i de 13 a 16.30 h
 • A l’interior de l’establiment l’aforament continua limitat a un 30%
 • Poden acollir un màxim de 4 persones per taula
 • Cal mantenir 2 m de separació entre taules
 • La recollida de comandes encara es pot fer al local fins a les 22:00 h, i el lliurament a domicili ¬fins a les 23:00 h.
 • Es mantenen les restriccions pel que fa al sector cultural: cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts, només per a programació ordinària, museus, biblioteques i sales d’exposició màxim 500 persones. En sales amb ventilació òptima, l’aforament pot arribar a un màxim de 1.000 persones. Els parcs infantils poden tenir una ocupació màxima del 50% i obrir fins a les 20:00 h.

 

Es mantenen, com activitats no permeses:

 • L’obertura d’espais infantils lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc.
 • Es suspenen les festes majors i activitats similars.
 • Es manté el tancament al públic dels parcs i fires d'atraccions, incloent-hi tot tipus d'estructures no permanents desmuntables.
 • Se suspenen les activitats recreatives que puguin reunir més de sis persones que no pertanyin a la mateixa bombolla de convivència o que puguin suposar un contacte personal proper i que no estiguin dins les excepcions permeses.

Altres mesures modificades, que afecten l’àmbit de l’esport i educació:

 • En l’àmbit de l’esport, s’amplia l’aforament d’activitats grupals al 30% en espais tancats i ventilació adequada, i s’amplia l’aforament de les piscines al 50%.
 • En l’àmbit de l’educació, es permetran les sortides escolars amb pernoctació amb el mateix grup bombolla.

En l’àmbit laboral i profesional, es mantenen les mesures fixades fins ara:

 • Obligació a les empreses de limitar la mobilitat laboral. Implementar el treball a distància o teletreball excepte quan no sigui possible. Si no és possible establir mesures de flexibilitat horària, horaris d'entrada i sortida esglaonats o similars.
 • Adoptar mesures per mantenir la distància interpersonal. En cas que no es pugui mantenir la distància, cal proporcionar a les persones treballadores els equips de protecció adequats al nivell del risc.
 • Adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques dels centres de treball i intensitat d'ús, així com garantir la ventilació dels espais i edificis, d'acord amb els protocols que estableixin en cada cas les autoritats sanitàries i, en especial, dels espais comuns dels centres de treball, restringint-ne o esglaonant-ne l'ús per evitar aglomeracions, intensificant la neteja de superfícies, establint que en les zones de descans es permeti el distanciament entre persones o establint zones d'entrada i sortida diferenciades, entre d'altres.
 • Posar a disposició de les persones treballadores aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat viricida autoritzats, per a la neteja de mans.
 • L'ús de mascareta: és obligatori en espais de treball d’ús públic o oberts al públic, o bé, en desplaçaments per l’interior. No és obligatori en espais de treball tancats al públic, un cop la persona sigui al seu lloc de treball i faci tasques que no comporten mobilitat.
 • Adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant de les persones treballadores com de les clientes o usuàries, durant les franges horàries en què es prevegi més afluència.

També es mantenen les restriccions de mobilitat (comarcal, durant tota la setmana) i el toc de queda, i per tant no es pot circular entre les 22h i les 6h de la matinada; excepte per causes justificades. Tampoc es pot entrar o sortir de Catalunya sense motiu justificat.

Procicat i la Generalitat informen que s’ha decidit prendre aquestes mesures atès que la situació actual és estable, però l’ocupació a les UCI, per sobre dels 500 pacients, continua sent alta. En cas de repunt de casos, podrien arribar a xifres molt elevades.

Trobareu informació d’aquestes mesures i de totes les que es mantenen a la infografia adjunta, i podeu consultar la informació de les que s’aniran publicant, al nostre web

 

També podeu consultar més informació referent a les noves mesures a través de:
https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/

210227 mesures_covid_1març.png

Imatges relacionades

 • 210227 mesures_covid_1març.png

Documentació adjunta

Enllaços relacionats

Comparteix