INICI / Actualitat

15/5/2024

Subvencions per afavorir l'autoocupació de joves de 18 a 29 anys

Ajuts de fins a 15.876 euros per a joves que vulguin començar un negoci o activitat professional com a autònoms

La Generalitat de Catalunya ha obert una línia de subvencions per afavorir l'autoocupació de joves. L’activitat subvencionada consisteix a iniciar una activitat econòmica o professional com a autònom i mantenir aquesta activitat durant un mínim de divuit mesos.

D'altra banda, dins el període subvencionable de l'ajut, la persona beneficiària ha de realitzar una acció de formativa o de suport que contribueixi a millorar la gestió del seu negoci o que estigui relacionada directament amb l'activitat que desenvolupi.

S’estableixen dues línies de subvencions en la iniciativa d’autoocupació de joves en el marc del FSE+: la primera s'adreça a joves amb domicili fiscal a Catalunya i, la segona, a joves de pobles de menys de 500 habitants. Aquests últims podran sol·licitar l'ajut per a les dues línies de subvenció en un únic formulari de sol·licitud. 

Se'n poden beneficiar les persones emprenedores de 18 a 29 anys (ambdós inclosos) en el moment d’iniciar l’activitat i que estiguin inscrites al programa de Garantia Juvenil.

L’ajut es pot sol·licitar del 15 de maig al 15 de juliol telemàticament a través de canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

 

Trobareu més informació a l'apartat de subvencions del web de l'OPE: Ajuts per afavorir l’autoocupació de joves
Si teniu dubtes, contacteu amb nosaltres i us assessorarem.

empresa@manlleu.cat | 93 782 71 61

camera.jpg

Comparteix