INICI / Actualitat

2/12/2020

S’amplia el pressupost municipal de les ajudes de reactivació econòmica

En concret s'amplia l'import adreçat a ajuts per a noves inversions, que permetrà ajudar a 40 noves empreses

Aquest dimarts s’ha aprovat per Junta de Govern Local l’ampliació del pressupost econòmic de les ajudes de reactivació econòmica impulsades per l’Ajuntament de Manlleu per fer front a la crisi de la Covid-19. Concretament s’ha ampliat la part corresponent a la convocatòria d’ajudes de Noves Inversions per part d’empreses i entitats.
El pressupost que es va aprovar en un inici va ser de 130.000 € i ara s’amplia en 178.806 € més.
La convocatòria d’ajuts de noves inversions va destinada a cobrir les despeses necessàries i els projectes d’inversions per a la reactivació de l’activitat empresarial del municipi i finança un 80% de la inversió fins a un màxim de 5.000 €.
Aquesta ampliació de capital és la resposta al dinamisme que ha mostrat el teixit empresarial de Manlleu. Convé recordar que les bases de la convocatòria estableixen que han de ser inversions fetes a partir del 14 de març, moment en què va iniciar-se l’estat d’alarma de la pandèmia de la Covid-19. Així, tot i la pandèmia, les empreses i entitats han apostat per invertir i reactivar econòmicament la ciutat i es van superar totes les expectatives en rebre més de 90 sol·licituds.
Amb el pressupost inicialment aprovat s’han resolt favorablement 37 sol·licituds. Amb l’ampliació de pressupost se’n podran aprovar unes 40 més.
També s’ha acordat l’ampliació del període de justificació fins al dia 15 de desembre de 2020. En aquest cas, tant de les ajudes per Noves Inversions com les de segona fase.
En total l’Ajuntament de Manlleu destinarà un total de 428.606 € en ajudes de reactivació econòmica.

Manlleu

Manlleu

Comparteix