INICI / Actualitat

27/3/2024

Manlleu acollirà el Projecte Europeu GRESODI, de la mà de Facto Cooperativa

El projecte, que compta amb socis com Àustria i Hongria, farà d'incubadora digital i d'economia verda a iniciatives catalanes en Economia Social i Solidària

Manlleu i la Xarxa d’Economia Social i Solidària d’Osona acollirà el projecte europeu GRESODI, finançat amb fons del Programa Next Generation de la Comissió Europea, destinat a totes les iniciatives catalanes que busquin millorar en matèria d’economia verda i digitalització.

Aquest projecte ha estat adjudicat a FACTO COOPERATIVA, una consultora de l'economia social i solidària dedicada a impulsar iniciatives transformadores amb un impacte social positiu a través de l’emprenedoria, innovació, creixement, desenvolupament tecnològic i la intercooperació.
L’Ajuntament de Manlleu i L’AlTERna’t van estar interpel·lats per Facto per tal d’operar com amfitrions del projecte a Catalunya, juntament amb altres organitzacions d'innovació social europees d’Àustria i Hongria, que faran de socis.
L’objectiu principal del projecte és el d’impulsar noves iniciatives emprenedores socials o bé enriquir activitats ja existents al vostre territori amb elements d’inclusió, economia verda i la incorporació de tecnologia i digitalització, mitjançant diverses activitats i un programa d’incubadora que comptarà amb sessions de mentoria, acompanyament i networking internacional per ajudar a les entitats participants en la millora del seu model de negoci. 

Les iniciatives seleccionades per ser incubades rebran una beca de 1000 euros i la millor iniciativa gaudirà de l’oportunitat de fer un viatge d’intercanvi a Hongria o Àustria per compartir reptes i bones pràctiques amb les cooperatives europees.

El projecte, que inclou vàries sessions de treball, xarxa i acompanyament i assessorament per a cada entitat beneficiària, es durà a terme a Manlleu, Àustria i Hongria.

Les primeres sessions, a falta de concretar les sessions d’incubació i assessorament, es duran a terme els propers dies 18 d’abril de 2024 (Impact Lab) i els dies 13,14 i 15 de maig (Bootcamp) al Lab Coworking de Manlleu.

El projecte no només suposarà una oportunitat per a donar ressò a la XESS Osona (AlTERna’t) i fer-ne partícips a membres de la xarxa, sinó que posicionarà Manlleu en un projecte d’intercooperació europeu i multiplicarà les sinèrgies de les iniciatives d’ESS i dels projectes engegats en el marc de la xarxa.

 

MÉS INFORMACIÓ DEL PROJECTE

 

gresodi.jpg

Imatges relacionades

  • gresodi.jpg
  • facto.jpg
  • alTERna't_logotip_vertical_negre.png

Comparteix