La Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible, que se celebrarà del 15 al 17 de febrer al recinte firal del Sucre, se centra enguany en les comunitats energètiques i la rehabilitació sostenible. L'accés és gratuït i no cal inscripció prèvia
L'objectiu principal de la fira és promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles. En aquesta línia, aquesta edició es posa accent a les comunitats energètiques i a la rehabilitació sostenible, ja que la manera com construïm va lligada als requisits energètics de les edificacions i, per tant, al disseny de les instal·lacions de producció d'energia sostenible per ser el màxim d'eficients i respectuosos amb el medi ambient.
La creixent inquietud i l'interès per promoure l'aprofitament d'energies renovables, i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis, ha impulsat aquesta fira que pretén reunir a participants, visitants i professionals dels sectors de la producció d’energia i la construcció sostenible.
Dins de la fira es podran trobar dos espais sectoritzats:
- Fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries, consultories relacionades amb l’autoconsum elèctric i altres energies renovables
- Professionals del sector de la bioconstrucció: cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics, nous materials de bioconstrucció, professionals de la construcció tradicional, etc.
Aquesta edició hi ha un petit punt d’inflexió amb les empreses relacionades amb la bioenergia (biomassa, biogàs, etc.) i és que està previst començar una nova fira el febrer del 2025, que s’alternarà anualment amb la FECS, i estarà centralitzada amb la gestió forestal i acollirà tota la cadena de valor d’aquest sector i també altres combustibles obtinguts de subproductes orgànics (purins, fems, fangs de depuradores..). Serà una fira més enfocada al públic professional i no al públic general com és el cas de la FECS.
El divendres 16 de febrer de 10 h a 12 h al mateix espai firal (auditori 2) tindran lloc unes xerrades amb la temàtica centrada en la descarbonització, la gestió de l'energia i les comunitats energètiques industrials, que hem organitzat les entitats que formem part de PROENERGIA d'Osona, conjuntament amb l'Agència de l'Energia d'osona i OFIM. Consulteu-ne el programa. No cal fer inscripció.
Explicarem des de Proenergia, els resultats de la prova pilot que vàrem fer del Servei de Gestor Energètic Compartit, que ha tingut molt bons resultats i que tindrà continuïtat com a servei, aquest 2024.