INICI / Actualitat

30/1/2024

La Xarxa d'Economia Social i Solidària d'Osona prepara una guia de Compra Pública Responsable per a l'Administració Local

La Xarxa AlTERna't vol sensibilitzar a les administracions públiques a l'hora de poder contractar productes i serveis amb valor social i mediambiental.

S’ha fet la primera reunió del 2024 de l’alTERna't, la Xarxa d'Economia Social i Solidària d'Osona. A més de marcar les actuacions del 2024, es va decidir quin seria l'eix central de la Fira alTERna't d'enguany: la Compra Pública Responsable.  
Aquest concepte es refereix a la compra de productes o contractació de serveis per part de les administracions públiques vetllant pel compliment de criteris ètics, mediambientals i socials.
Un dels productes que veurà la llum el 2024 és, un catàleg o guia de Compra Pública Responsable amb serveis i productes d'entitats de la xarxa alTERna’t. D'una banda, serà un recurs comercial per les iniciatives que en formen part. De l’altra, oferirà a les administracions locals la possibilitat de fer acció pública i executar polítiques públiques amb valor social i mediambiental.
 La classificació de serveis i productes de la guia es fa seguint els àmbits i subàmbits creats per Pam a Pam, el mapa col·laboratiu de l’economia social i solidària a Catalunya.
Aquest producte és fruit de l’acció conjunta alTERna’t i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i es comunicarà dins del pla de comunicació de la Fira alTERna't i el Mes de l'Economia Social i Solidària, contemplant la presentació de la guia per acostar-la a les administracions i personal tècnic i sensibilitzar sobre el poder transformador de l'acció pública sota criteris responsables.
 Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de la xarxa, ess.manlleu.cat.

REUNIO 9_01_.jpg

Imatges relacionades

  • Lab v2color.png
  • alTERna't_logotip_vertical_negre.png

Comparteix