1/9/2023

Premis Nacionals d'Artesania

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2023, que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. Fins el proper 28 de setembre, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als guardons.

Amb els Premis Nacionals d'Artesania la Generalitat de Catalunya vol correspondre a la vàlua i a la transcendència que té l'artesania en la societat catalana i alhora es vol contribuir a donar-li el màxim relleu i atorgar públicament cada any aquell reconeixement que mereixen persones que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana. 

Poden ser candidates a aquests Premis les persones físiques, les microempreses, les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu i/o raó social a Catalunya que desenvolupin, o hagin desenvolupat, la seva activitat en l'àmbit de l'artesania, les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial, les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l'artesania i professionals d'altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un artesà o artesana professional.

S'estableixen cinc categories:

Premi Nacional d'Artesania: Es premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Les persones candidates han d'haver obtingut, prèviament a la presentació de la seva candidatura, el diploma de Mestre Artesà o Mestra Artesana.
Aquest premi pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència.
Premi al Talent Jove: Es premia als estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d'arts plàstiques i disseny de Catalunya dels dos darrers anys.
Premi Prestigia: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.
Premi Restaura: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.
Premi Emprèn: Es premia als projectes vinculats amb l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial d'èxit combinada amb una visió contemporània de l'artesania.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al centre d’Artesania Catalunya. El Premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros; i el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador.

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim dilluns 20 de febrer a les 18.00 hores, en un acte, al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

premis_artesania.jpg

Comparteix