INICI / Actualitat

28/8/2023

Segona edició dels Premis: Catalunya Impacta

El Cercle Tecnològic obre inscripcions per la segona edició dels premis Catalunya Impacta. Els guardons busquen visibilitzar el “poder transformador de la tecnologia” en els sectors primari, industrial i de serveis.

El Cercle Tecnològic de Catalunya ha presentat la segona edició dels Catalunya Impacta i ha obert el període de presentació de les candidatures. Les empreses que vulguin poden presentar les seves candidatures en alguna de les tres categories convocades: el sector primari, el sector industrial i el sector serveis, que demostrin el potencial del poder transformador de la tecnologia en els diversos àmbits econòmics i socials del país.

L’objectiu principal dels Catalunya Impacta és visibilitzar les iniciatives que, a través de la tecnologia, estan transformant el sector productiu del qual formen part. Així doncs, dins del sector primari, es preveuen projectes que transformin el sector agrícola, ramader, pesquer i les indústries extractives, que permetin un ús i una gestió més eficient dels recursos naturals, implementin sistemes de monitoratge i de control de la producció i assegurin la traçabilitat i la transparència. Tot seguit, dins del sector industrial, es preveuen projectes que promoguin canvis profunds en els sistemes industrials i en el teixit manufacturer, apropant la realitat d’una indústria 4.0, com sistemes d’automatització de la producció, de manteniment predictiu d’actius industrials, de connectivitat i de monitoratge del procés productiu. A continuació, dins del sector serveis, es preveuen projectes que representin un salt qualitatiu dels models de negoci de les empreses de serveis gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies, com l’optimització de la cadena de logística i de transport de mercaderies, la millora de l’experiència i de la satisfacció de les persones usuàries en el comerç al detall, les transformacions en l’àmbit de la promoció turística i els serveis d’oci i d’entreteniment.

Les inscripcions romandran obertes fins al diumenge 8 d’octubre a les 23:59, i s’hi pot allistar qualsevol persona física o jurídica de manera gratuïta, sempre que la iniciativa presentada estigui ja en marxa i no en fase de disseny o desenvolupament. (Les bases les trobareu al final de la notícia com a document adjunt)

L’entrega de premis es realitzarà el 30 de novembre i, comptarà amb tres categories: millor iniciativa del sector primari, del sector industrial i del sector serveis. El premi consisteix d’un guardó dissenyat per alumnes d’Elisava i un diploma acreditatiu, a més a més de l’elaboració d’una peça audiovisual per divulgar els projectes.

En l’edició de 2022, el guardó del sector primari es va atorgar a la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona, que en col·laboració amb l’IRTA va crear un sistema de reg que envia recomanacions segons la meteorologia i l'estat del sòl. El premi a la millor iniciativa transformadora del sector industrial va ser per Applus+ IDIADA i el seu hub dedicat al vehicle interconnectat, mentre que el reconeixement del sector serveis se’l va endur Elem Biotech per la plataforma V.Heart, que crea bessons digitals del cor humà a partir de dades mèdiques.

catalunya-impacta.jpg

Documentació adjunta

Comparteix