INICI / Actualitat

24/8/2023

Guia ràpida sobre l’etiquetatge de productes alimentaris

El Servei de Teixit Productiu de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona ha publicat, en col·laboració amb Auren, una guia ràpida on trobar resposta a diverses preguntes sobre com etiquetar productes alimentaris.

L’etiquetatge de producte alimentari és requerit per a qualsevol producte alimentari comercialitzat i engloba tota la informació alimentària relativa a un aliment, a les seves dades, a la informació sobre al·lèrgens, a la informació sobre conservació i consum preferent i/o data de caducitat, entre altres. Aquesta informació es pot indicar mitjançant indicacions, dibuixos, signes o mencions a l’envàs, etiqueta, faixa o qualsevol altre element que acompanyi al producte alimentari.

En la guia obtindràs les respostes a les següents preguntes:

Què cal indicar en l’etiquetatge d’un producte alimentari?

Cal indicar el llistat d’ingredients en tots els productes alimentaris?

Puc etiquetar només en català?

La informació obligatòria alimentària on ha de figurar?

Com han de ser les etiquetes?

En el cas d’un envàs múltiple consistent en articles envasats individualment que són venuts pels productors als majoristes o minoristes, les indicacions obligatòries requerides han de figurar en cada article envasat individualment?

Com ha de ser l’etiquetatge d’al·lèrgens en aliments envasats?

Cal informar sobre al·lèrgens en aliments no envasats?

Si tens dubtes, consulta aquesta guia ràpida amb diverses respostes que et poden ajudar. A més, a la guia també s’ofereix informació sobre els aliments per a la venda a distància i què cal fer si es vol importar productes alimentaris de fora de la UE.

etiquetatge.jpg

Documentació adjunta

Comparteix