INICI / Actualitat

1/8/2023

La joieria Collelldemont ha creat una nova col·lecció de joies inspirada en la Festa del Serpent

La col·lecció no se centra només en el Serpent, sinó que es fixa en la llegenda i els diferents elements protagonistes de la festa

La joieria Collelldemont de Manlleu ha presentat una col·lecció de joies pròpia que s'inspira en els trets més identificatius de la Festa del Serpent. La seva experiència durant els últims anys els ha mostrat l'afecte que la gent té per les creacions d'inspiració local amb col·leccions d’èxit com la Joia del Ter o la Joia de Cabrera.

La llegenda del Serpent i la seva cançó són veu popular i viva que s’identifiquen amb la vila i que ajuden a vertebrar col·lectivitats. Aquesta comunió, juntament amb la motivació de la mateixa clientela, han fet possible una nova col·lecció de joies de plata inspirada amb els motius de la llegenda. No se centra únicament en la figura del serpent sinó que és un reflex de la llegenda i hi trobem els diferents elements protagonistes tan reconeixibles per la població de Manlleu: hi ha representats el terrible Serpent amb la seva cabellera, el preuat diamant que corona la seva testa, el vailet entremaliat que pispa la joia, el morter desllorigador de tota la història, i la mà, símbol de Manlleu. Per tot això el nom escollit per aquesta nova creació és La joia del vailet i el serpent de Manlleu.

El ventall de possibilitats d'aquests productes és molt ampli. Podem trobar des d’un collaret amb els cinc motius representats, fins a penjolls individuals amb un sol element, que es poden anar complementant. També hi ha arracades combinables (que es poden portar desaparellades per explicar la història) i braçalets. Totes les joies es fan al mateix taller, amb plata i materials complementaris com el cuir i el cordó de niló. La idea és que cada persona que desitgi comprar una joia, pugui escollir l'opció que li escaigui (més sofisticada o més informal).

Les joies es poden adquirir a partir de l’1 d’agost a la botiga i a la pàgina web www.collelldemont.com. Han aconseguit optimitzar el disseny per poder oferir uns preus de venda al públic populars que oscil·len entre els 28 i els 95 €. 

i si no ho creieu

diu que ho aneu a veure

i ho trobareu

vailet serpent.jpg

Imatges relacionades

  • detall vailet I.jpg
  • detall vailet III.jpg
  • detall vailet II.jpg

Comparteix